Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε 20ήμερη αργία ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας με απόφαση του Γ.Γ. Απ. Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης


Όπως γράψαμε το μεσημέρι, για άλλα πήγαμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλα πράγματα ακούσαμε.
Η σημερινή συνεδρίαση είχε να κάνει με την παραχώρηση εκτάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας σε ιδιωτικές εταιρίες ώστε αυτές να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα. Αλλά τελικά, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα αυτά, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης ενημέρωσε το Σώμα ότι του κοινοποιήθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (όχι της Περιφέρειας, άλλο πράγμα είναι η Περιφέρεια και άλλο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση) πως τίθεται σε 20ήμερη αργία.
Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε ξαναπασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του Μαΐου, όταν τότε είχαν ακουστεί φήμες για αργία ή παύση του Δημάρχου.
Με βάση λοιπόν την απόφαση, ο Δήμαρχος τίθεται σε αργία για διάστημα 20 ημερών και η απόφαση θα είναι εκτελεστή μετά την πάροδο 1 μηνός από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκ. Διοίκησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ταυτόχρονα δύναται να κάνει αίτηση για αναστολή της απόφασης.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: ο Δήμαρχος δεν παύει να είναι Δήμαρχος και αναμένει την απόφαση επί της αίτησής του, και στη συνέχεια (σε περίτπωση αρνητικής για αυτόν απόφασης για την αναστολή) αναμένει την απόφαση του ΣτΕΠάντως, ότι και να γίνει το θέμα θα έχει τελειώσει το φθινόπωρο οριστικά.