Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε ξεχωριστό λογαριασμό το χαράτσι για τα ακίνητα

Έρχεται αλλαγή στο τρόπο πληρωμής του ΈκτακτουΕιδικού ΤέλουςΗλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), αφού οι ιθύνοντες είδαν πως αντί να εισπράξουν ακόμη και τα αυτονόητα – όπως ας πούμε το αντίτιμο για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος – τελικά τα έχαναν και αυτά επειδή οι καταναλωτές ΔΕΝ έχουν χρήμα.
Έτσι σχεδιάζεται να …αποσυνδεθεί ο λογαριασμός του ρεύματος από το ΕΕΤΗΔΕ και το τέλος να φτάνει στους υπόχρεους σε ξεχωριστό φακελάκι. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση θα αποστείλει στους πολίτες ένα φάκελο, στον οποίο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.
Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που…

θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία. Σήμερα, προβλέπεται η εξόφληση του τέλους να γίνει σε 5 δόσεις, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δόσεις να αυξηθούν σε 9.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Αυγούστου.
Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ.