Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Πρόταση" Γερμανών για παραμονή στο ευρώ αλλά παράλληλη κυκλοφορία και νέου νομίσματος

οι Γερμανοί για να κάνουν πάλι τα παιχνίδια τους…
Μια πρόταση που συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν έρχεται να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να …τιθασευτούν οι ατίθασες “αγορές”.
Τη στιγμή που στη χώρα βρίσκεται η Επιτροπεία και κάνει τη μια συνάντηση πίσω απ’ την άλλη – δηλώνοντας προκλητικά πως δεν φεύγει αν δε βρεθεί λύση, την ώρα που οι δικοί μας ψάχνουν να βρουν τα υπολειπόμενα από τα 11,5 δις, αυτή την ώρα διάλεξαν οι Γερμανοί για να κάνουν πάλι τα παιχνίδια τους.
Τι προτείνουν;

Την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και “νέας δραχμής” στην Ελλάδα, την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώσουν, για παράδειγμα, στα εστιατόρια σε δραχμές ή σε ευρώ.