Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περι ψηφισμάτων και άλλων …

Διαβάζουμε ΕΔΩ στο blog του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αλευρά πως χθες στη συνεδρίαση του συμβουλίου (στην οποία δεν προλάβαμε να παρευρεθούμε λόγω της εκδήλωσης της Βιβλιοθήκης στο Πλατύ) κατατέθηκε ένα ψήφισμα που αφορούσε την ΕΒΖ και το επικείμενο ξεπούλημά της.
Με το θέμα του ξεπουλήματος ΔΕΝ θα ασχοληθούμε πάλι, είναι γνωστές οι θέσεις αλλά κυρίως είναι γνωστό τι πρόκειται να συμβεί όχι μόνο με την ΕΒΖ αλλά με όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι υπό κρατικό έλεγχο και οδεύουν προς ξεπούλημα.
Είναι όμως αδιανόητο να μην έχει ΗΔΗ βγει ένα ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα για το θέμα της εταιρίας αυτής από το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο.
Μπορεί οι παρατάξεις να μην συμφωνούν με το κείμενο του ψηφίσματος που έφερε στη συνεδρίαση ο Αλευράς. Όμως θα πρέπει να υπάρξει σίγουρα ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα – αντίδραση (δηλαδή έκφραση της τοπικής κοινωνίας) στο ξεπούλημα και εν συνεχεία στο κλείσμο της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Το κείμενο είναι κάτι το οποίο μπορούν να συμφωνήσουν!
Το κλείσιμο του εργοστασίου – γιατί η συνέχεια του …έργου αυτή θα είναι !!! – θα επιφέρει αρκετά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, είτε πρόκειται για μέλη της που είναι απ’ ευθείας εργαζόμενοι είτε πρόκειται για αγρότες, για γεωπόνους, για συλλέκτες σακχαρότευτλων κλπ κλπ.
Τότε ίσως κάποιοι να …τρέχουν, ώστε να “σώσουν” ό,τι μπορούν. Γιατί το “κατόπιν ενεργειών μου” σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που ζούμε είναι μεγάλη υπόθεση. Φυσικά παίζει και το άλλο σενάριο, δηλαδή η πρόθεση να μην τα τσουγκρίσουν με τους κομματικούς σχηματισμούς με τους οποίους συνδέονται.