Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παράσταση από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας στην Εφορία Νάουσας

Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: “Τα προεδρεία των ΔΣ (χθες, 24/7/2012) έκαναν παράσταση στην Εφορία Νάουσας και ενημέρωσαν την προϊσταμένη πως εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες στην περιοχή μας δεν έχουν – δε μπορούν να πληρώσουν τους επιβαλλόμενους φόρους, όπως δε μπόρεσαν να πληρώσουν οι εκατοντάδες άνεργοι, απλήρωτοι εργάτες, συνταξιούχοι, μαγαζάτορες και αγρότες τα απανωτά χαράτσια. Είναι σίγουρο πως δε θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε με βάση τις περιβόητες ρυθμίσεις που ορίζει η ΔΟΥ.
Συναντήθηκαν επίσης με το Δήμαρχο και έγινε συζήτηση για την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες. Δε μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ, νερό, δάνεια και λογαριασμούς, σε πολλές λαϊκές οικογένειες έχει κοπεί το ρεύμα. Ενημέρωσαν το δήμαρχο πως το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που θα μειώσει παραπέρα μισθούς, συντάξεις, δαπάνες για την υγεία – πρόνοια – παιδεία, καθώς και τα κονδύλια προς τους δήμους για τις βασικές τους ανάγκες. Ζήτησαν…

…από το Δήμαρχο να μην αποφασίσουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και σε σχέση με το νερό να παίρνει υπόψη του οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και να υπάρχει ένα ετήσιο ελάχιστο πάγιο.
Οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνησης είναι ψεύτικες. Σύντομα θα αποφασίσουν νέες συγχωνεύσεις – κλείσιμο νοσοκομείου – ΙΚΑ – σχολείων – υπηρεσιών.  Τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης επίσκεψης στον Υπουργό Υγείας για τις αρνητικές εξελίξεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα ίδια τους τα χέρια, μαζί με τους αγρότες, μαγαζάτορες να καταφέρουν να μπλοκάρουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Καλούμε επίσης όλους τους συμπολίτες μας την Πέμπτη 26 Ιούλη να συμπαρασταθούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Αλεξάνδρειας, που οδηγείται με απόφαση κυβέρνησης – ΕΕ σε κλείσιμο και μαζί με αυτούς θα ξεκληριστούν εκατοντάδες αγρότες τευτλοπαραγωγοί. Αναχώρηση την Πέμπτη 26 Ιούλη, 6.30 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο”.