Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάμε για ένα ακόμη "κούρεμα" (επιμένουν τα ξένα ΜΜΕ)

Άρχισαν πάλι να μιλούν για νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Φυσικά όχι εντός της χώρας – εδώ ακόμη οι συνέταιροι ομιλούν για επαναδιαπραγμάτευση της υπάρχουσας συμφωνίας, προφανώς εβρισκόμενοι αλλού! Και από την άλλη ψάχνουν για “ισοδύναμα μέτρα”, τα οποία όμως προεκλογικά είχαν στη διάθεσή τους και τα πρότειναν στο λαό, αλλά μετεκλογικά αυτά είναι φανερό πως ποτέ δεν υπήρξαν στην πραγματικότητα.

Ας το πάρουμε πια απόφαση, μονής κατεύθυνσης είναι ο δρόμος: αν η Επιτροπεία δεν φύγει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Τόσο απλό είναι, αλλά τόσο δύσκολο (;) να το κανανοήσουν.
Η τεράστια ύφεση δεν καταπολεμάται …
με περικοπές, ούτε λεφτά βρίσκονται με απογύμνωση των Ελλήνων κι απ’ το τελευταίο σέντσι που τους έχει απομείνει. Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με την παραμονή εντός των προτεινόμενων από την Επιτροπεία (και υιοθετούμενων από τους δικούς μας) μέτρων. Ούτε η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα τονωθεί αν το θνησιγενές ευρώ εξακολουθήσει να είναι το νόμισμα της χώρας.

Θα έρθει και άλλο κούρεμα. Μαζί με άλλο Μνημόνιο, το τρίτο στη σειρά.
Η επιλογή πλέον γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη: ή ακολουθούμε τους ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ (πάντα με τη συντροφιά της Αγγελικούλας-Δωροθέας) στην κατηφόρα που επέλεξαν για τη χώρα προτείνοντας μέτρα που βαθαίνουν την κρίση ή τους στέλνουμε από ‘κει που ΄ρθαν και καθόμαστε να δούμε σοβαρά όλες τις εναλλακτικές που απομένουν.