Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη" στην Αλεξάνδρεια: Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών στο πλαίσιο της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας”
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκίνησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» που οργανώνει το Future Library με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε.
Την Δευτέρα 2 Ιουλίου τα παιδιά με τη βοήθεια των εθελοντών φτιάξανε το «ημερολόγιο Πρόγραμμα της καλοκαιρινής καμπάνιας» Την Τρίτη 3 Ιουλίου η εκπαιδευτικός κ. Πάττυ Παπαδήμα με τις γνώσεις της στην φιλαναγνωσία αφηγήθηκε το παραμύθι «Αντίο καλτσούλη». Την Τετάρτη 4 Ιουλίου κάτω από τα δέντρα στο πάρκο της πλατείας Ελευθερίας τα παιδάκια αφού έφεραν μαζί τους κουβαράκια και η Ειρήνη, νηπιαγωγός-εθελόντρια, έφτιαξε μια αράχνη δημιουργήσαμε τον «Ιστό της αράχνης» για να παίξουμε το παιχνίδι χωρίς να ξυπνήσουμε την αράχνη. Ευτυχώς τα παιδιά τα κατάφεραν. Την Παρασκευή 6 Ιουλίου ρίξαμε «τα ζάρια των ιστοριών» και τα παιδιά με πολύ φαντασία, χιούμορ και γνώσεις διηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες.
Οι δραστηριότητες συνεχίζονται στη Βιβλιοθήκη! Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (τηλ. 23330-26806, υπεύθυνη η κα Ποράβου Ελισάβετ). Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών και πραγματοποιούνται τα απογεύματα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας (οδός Φιλίππου 61). Για τη συμμετοχή στα προγράμματα η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ενδέχεται λόγω περιορισμένου χώρου, να ζητηθεί προεγγραφή με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης φωτογραφίες από τις έως τώρα εκδηλώσεις (όπως ήρθαν με δελτίο τύπου στην “Περισκόπηση” από τον Δήμο Αλεξάνδρειας) ενώ το πρόγραμμα της εκστρατείας μπορείτε να το βλέπετε συνεχώς  – μέχρι και τη λήξη του – ΕΔΩ