Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη" και στο Πλατύ. Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των μαθητών, η Δημοτική Bιβλιοθήκη Πλατέος διοργανώνει, από τις 17 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2012, καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Προσκαλεί λοιπόν, όλα τα παιδιά, να έρθουν στη Βιβλιοθήκη, να διαβάσουν παραμύθια, να παίξουν παιχνίδια, να επισκεφτούν ιστορικά σημεία του χωριού, να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του, να πλάσουν ιστορίες και να εκφραστούν με δραστηριότητες (χειροτεχνία, και φωτογραφία).
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών και θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πλατέος (οδός Ελ. Βενιζέλου 23). Για τη συμμετοχή στα προγράμματα η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ενδέχεται λόγω περιορισμένου χώρου, να ζητηθεί προεγγραφή με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, ώρες 7:30-9:00 το απόγευμα
«Γνωρίζω το χωριό μου, γνωρίζω το Πλατύ» (1η συνάντηση): Θα ξεκινήσουμε από τη Βιβλιοθήκη με φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα. Θα επισκεφτούμε διάφορα μέρη του χωριού μας (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μνημείο Πεσόντων, Παλιά σπίτια του χωριού), θα συναντήσουμε κατοίκους του και θα μάθουμε την ιστορία του Σταθμού και του χωριού μας. Εμψυχώτριες: οι Μιράντα Μουρβετίδου (Νηπιαγωγός), Τοπουζίδου Κυριακή, Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα). Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όσα παιδιά διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή να τη φέρουν μαζί τους.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Ο Τραμ». Διαβάζουμε το βιβλίο «Ο Τραμ» του Κωνσταντίνου Μάγου, (εκδόσεις Πατάκη), βλέπουμε βίντεο, ζωγραφίζουμε κι ακούμε τραγούδια με θέμα τα αδέσποτα ζώα. Εμψυχώτρια: η Ζωή Αναστασιάδου (δασκάλα). Για παιδιά 5-12 ετών. Παιδιά προσχολικής ηλικίας με συνοδούς. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Γνωρίζω το χωριό μου, γνωρίζω το Πλατύ» (2η συνάντηση): Μετά τη διαδρομή μας στο χωριό εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες και χαράζουμε στο χάρτη τις διαδρομές που πραγματοποιήσαμε. Στο τέλος, θα παρακολουθήσουμε κι ένα σύντομο βίντεο με θέμα το χωριό μας. Εμψυχώτριες: οι Μιράντα Μουρβετίδου (Νηπιαγωγός), Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα). Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Τα ζάρια των ιστοριών». Ρίχνουμε τα γεμάτα φιγούρες ζάρια του παιχνιδιού και πλάθουμε ιστορίες για ταξίδια. Στο τέλος ζωγραφίζουμε στιγμιότυπα από τις ιστορίες μας. Για παιδιά 8-12 ετών. Εμψυχώτρια: η Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα). Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Ο χρόνος που μας χωρίζει…ο χρόνος που μας ενώνει» (1η συνάντηση): Μέσα στο χώρο απλώνουμε τη γραμμή του χρόνου με θέμα τα μεταφορικά μέσα… Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Φέρτε παλιά και νέα παιχνίδια με θέμα τα μεταφορικά μέσα για μια έκθεση παιχνιδιών στη Βιβλιοθήκη. Εμψυχώτριες: οι Μιράντα Μουρβετίδου (Νηπιαγωγός), Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα). Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Ο χρόνος που μας χωρίζει…ο χρόνος που μας ενώνει» (2η συνάντηση): Μέσα στο χώρο απλώνουμε τη γραμμή του χρόνου με θέμα τα μεταφορικά μέσα, βλέπουμε βίντεο και φωτογραφίες στους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης… Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Φέρτε παλιά και νέα παιχνίδια με θέμα τα μεταφορικά μέσα για μια έκθεση παιχνιδιών στη Βιβλιοθήκη. Εμψυχώτρια: η Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα). Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Το αναμνηστικό ημερολόγιο»: Γράφουμε το ημερολόγιο με τις εντυπώσεις μας από τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης και το γεμίζουμε φωτογραφίες. Παράλληλα, ψηφίζουμε την καλύτερη ιστορία και την καλύτερη ζωγραφιά και βραβεύουμε τους δημιουργούς τους. Εμψυχώτριες: οι Ζωή Αναστασιάδου (Δασκάλα), Ουρανία Γκούμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος (τηλ. 23330-53844, email: platylibrary@gmail.com) και στην υπεύθυνη της καλοκαιρινής καμπάνιας, κα Φωτεινή Τσιμπλίδου.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Μουρβετίδου Μιράντα, Αναστασιάδου Ζωή, Γεωργιάδου Σοφία, Τοπουζίδου Κυριακή, Κιρτικίδου Έφη, Αδάλογλου Ξένια και τον κύριο Μελέτη Σωτήρη για την εθελοντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.