Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Για Αύγουστο μετατίθεται η πληρωμή της εξισωτικής στους κτηνοτρόφους

Προς τα τέλη Αυγούστου φαίνεται να πηγαίνει η πληρωμή των χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου. 
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, ανέφεραν ότι ο στόχος του ΥπΑΑΤ είναι η πληρωμή να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος για να μαζέψουν τα χρήματα, ενώ όπως φαίνεται θα καθυστερήσει και η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα από τους δανειστές μας. 
Όμως η καθυστέρηση πληρωμής της εξισωτικής έχει φέρει μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους της χώρας μας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι καθημερινά πλέον στον ΑγροΤύπο, η μη καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης του έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Μιλάμε για την εξισωτική του 2011, που θα ανέρχεται συνολικά σε 100 εκατ. Ευρώ.
Πάντως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται για αυτή τη χρονιά να προχωρήσει σε κάποια τροποποίηση της απόφασης, με στόχο την αύξηση του ποσού σε 160 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε προεκλογικά.
διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ