Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αγώνα δρόμου κάνουν οι Βρετανοί για να ετοιμάσουν το Ολυμπιακό στάδιο


Σε αγώνα δρόμου για να επανέλθει το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου στην πρότερη μορφή του μετά και την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, άρχισαν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι Βρετανοί διοργανωτές. 
Εντός δύο έως τριών ημερών ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου θα πρέπει να έχει μεταμορφωθεί και να παραδοθεί για τις ανάγκες του στίβου, που αρχίζει στις 3 Αυγούστου. Λίγα λεπτά μετά την τελετή έναρξης εκατοντάδες εργάτες άρχισαν τις εργασίες αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου, μεταφέροντας εκτός σταδίου…
…τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, από νοσοκομειακά κρεβάτια και καμινάδες εργοστασίων, μέχρι χήνες, αλλά και 40 πρόβατα, καθώς και ολόκληρα δένδρα, την ιστορική καμπάνα βάρους 23 τόνων και πολλά άλλα. 
Συνολικά 600 εργάτες με δεκάδες φορτηγά απομακρύνουν τόνους από γρασίδι, πλαστικά υλικά και 317 χιλιόμετρα καλώδια, με στόχο μέχρι τα μεσάνυκτα της Δευτέρας το στάδιο να παραδοθεί όπως πρέπει. 
Ουσιαστικά οι διοργανωτές δούλεψαν για τρεις μήνες (άρχισαν στις 9 Μαϊου μετά τη δοκιμαστική διοργάνωση του στίβου) ώστε να προσαρμόσουν τα απαραίτητα υλικά για την τελετή έναρξης και σε λιγότερο από τρία 24ωρα πρέπει να τα διαλύσουν.