Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συναντήσεις του σωματείου εργαζομένων στην ΕΒΖ με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Συναντήσεις με εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είχε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. 
Ημερολογιακά
η πρώτη συνάντηση έγινε με το ΚΚΕ. Για τη συγκεκριμένη συνάντηση η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση πουλά τα εργοστάσια ζάχαρης, δηλαδή τα οδηγεί σε κλείσιμο, καθώς οι ανταγωνιστές, οι Πολωνοί κατά πάσα πιθανότητα, όπως είναι γνωστό, θα εξάγουν στην Ελλάδα τη δική τους ζάχαρη, με όλες τις συνέπειες. Η δική μας θέση είναι καθαρή: Όλοι μαζί, όλη η Ελλάδα πρέπει να βγει στο πόδι και να παρεμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις και μάλιστα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τη διατροφή και τη δυνατότητα η χώρα μας να έχει αυτάρκεια και να μην υπάρχουν εισαγωγές και ταυτόχρονα να φάει ψωμί ο φτωχός αγρότης, οι εργαζόμενοι στον τομέα της βιομηχανίας ζάχαρης που είναι 1000 εποχιακοί και γύρω στους 300 μόνιμους. Μιλάμε, δηλαδή, για πολλές πληγές που θα ανοίξουν“.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ (συγκεκριμένα με τους τη Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας και υπεύθυνου του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας).
 Για τη συνάντηση αυτή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στον αγώνα 1300 εργαζομένων της ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης, ώστε να μην ξεπουληθούν τα 3 εργοστάσια της (Σέρρες, Πλατύ, Ορεστιάδα) από την ΑΤΕ στην οποία σήμερα ανήκει ο όμιλος ως θυγατρική. Η συνέχιση της λειτουργίας των 3 εναπομεινάντων (από τα 5) εργοστασίων της ΕΒΖ θα διασφαλίσει την συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας που είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση χιλιάδων αγροτών – παραγωγών τεύτλων, για την εθνική οικονομία αλλά και τους έλληνες καταναλωτές. Επίσης διασφαλίζει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα των μόνιμων και εποχιακών εργαζομένων της ΕΒΖ καθώς και άλλα συνοδά επαγγέλματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα εξαντλήσει άμεσα όλες τις δυνατότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου για να αποτρέψει το πολιτικό, παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΒΖ