Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων


Το ζήτησε κανείς;;;
Πάντως Η Φινλανδία, μαζί με την Ολλανδία, είναι οι μόνες χώρες που στην ουσία ακολουθούν πιστά τη Μέρκελ και τις πολιτικές της.

Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης και αντιτίθεται στη συλλογική ευθύνη της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κράτη-μέλη της, δήλωσε η Φινλανδή Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti. 
“Η συλλογική ευθύνη για τα χρέη (. . .) και τους (οικονομικούς) κινδύνους των άλλων χωρών δεν είναι κάτι που προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε”, είπε η Ουρπιλάινεν. Σύμφωνα με την Kauppalehti, η δήλωση αυτή της υπουργού καταδεικνύει ότι η Φινλανδία, μια από τις τελευταίες χώρες της ευρωζώνης το αξιόχρεο των οποίων συνεχίζει να αξιολογείται με τριπλό Α, θα προτιμούσε να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα και προετοιμάζεται για κάθε σενάριο. 
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Φιλανδίας, ο Μάτι Χίρβολα, διέψευσε την εκτίμηση αυτή της εφημερίδας και τόνισε πως “κάθε εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η Φινλανδία πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ είναι απλά λαθεμένη”.