Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ε ρε πλάκες!! Και άλλος επίσημος (περιφερειάρχης αυτή τη φορά) στέλνει γράμμα στον Ράϊχενμπαχ!!!


Τα λέγαμε (που να μην τα λέγαμε, ΕΔΩ)!!
Μετά από φορείς του φαρμάκου, τώρα και ο Τατούλης στέλνει γράμμα στον Χόρστ και μιλάει για …”απελευθέρωση της Περιφερειακής Διοίκησης”.
Αν και κάθε άλλο παρά πλάκα έχει η συγκεκριμένη επιστολή (από κάθε άποψη)

Την ώρα που η χώρα έχει διοίκηση – είτε τη γουστάρουν κάποιοι, είτε όχι, η χώρα  έχει διοίκηση εκλεγμένη από τον λαό στις 17 Ιουνίου τρέχοντος έτους!!! – ο Τατούλης στέλνει γράμμα στον επικεφαλής της Επιτροπείας.
Διαβάστε παρακάτω όλο το κείμενο, όπως “ανέβηκε” στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (το original ΕΔΩ).

Επιστολή προς τον Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παροτρύνοντας τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του “Γόρδιου” εναγκαλισμού που ασκεί το κράτος προς τις Περιφέρειες. Να συμβάλει με λίγα λόγια στην απελευθέρωση της Περιφερειακής Διοίκησης από τα δεσμά που επιβραδύνουν έως και ακυρώνουν την όποια δυναμική υγιούς τοπικής ανάπτυξης και διαθρωτικών αλλαγών, βυθίζοντας τη δημόσια διοίκηση στην ανυποληψία, την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά.
Ο Πέτρος Ταοτύλης υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Χορστ Ραϊχενμπαχ ότι…

απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση,  η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι απαιτείται μια νέα στρατηγική. Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ως Περιφερειάρχης  μιας ελληνικής Περιφέρειας με πολλές δυνατότητες, έχοντας επίσης στο παρελθόν την εμπειρία συμμετοχής μου στην κεντρικήκυβέρνηση, ανησυχώ βαθύταταγια την τωρινή κατάσταση της περιφέρειας και της χώρας μου, καθώς και για τις μελλοντικές τους προοπτικές αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι την άποψή μου για μια ανάπτυξη bottomup που θα ξεκινά από την αυτοδύναμη ανάπτυξη των Περιφερειών φαίνεται ότι συμμερίζεται και το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας,όπωςμπορεί να συναχθεί από το πρόσφατο άρθρο της επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας Ντανιέλα Σβάρτζερ. 
       
Ο Πέτρος Τατούλης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα Αυτοδυναμίας των Περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο “Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα”. Η επικεφαλής του Ινστιτούτου Ντανιέλα Σβάρτζερ μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια  Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottomup) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμούμε ειδικό καθεστώς,  ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, με την ανεργία στα ύψη και δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σημειώνει στην συνέχεια της επιστολής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο, οι Έλληνες υποφέρουν, ενώ υφίστανται επιπτώσεις ακόμη και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Χορστ Ραϊχενμπαχ ακόμα ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη αξιολογεί το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί μια τέτοια «από-τη-βάση» (bottomup) προσέγγισηΠεριφέρεια Πελοποννήσου επιθυμεί να αναπτύξει ένα τέτοιο πρόγραμμα στη λογική απεγκλωβισμού από τον σφιχτό εναγκαλισμό της κεντρικής Διοίκησης ώστε να μπορεί θεσμικά να λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες.