Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: στο 30% ως το τέλος του τρέχοντος έτους αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα

Την εκτίμηση ότι η ανεργία στη χώρα μας θα εκτιναχθεί στο 30%(!) ώς το τέλος του τρέχοντος έτους (από 22,5% τον Απρίλιο) αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, διατύπωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης.Με αυτή την πολιτική που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να αποτραπεί…

η πορεία της επιδείνωσης των μακροοικονομικών μεγεθών. Στην Ελλάδα, ένας απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή έναν συνταξιούχο, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί” υπογράμμισε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Ρομπόλης, επισημαίνοντας ότι το 2016 οι άνεργοι στην Ευρώπη θα φθάσουν τα 22 εκατομμύρια. 
Τόνισε ότι βραχυπρόθεσμα η οικονομία από την ανεργία χάνει ζήτηση και κατανάλωση, με επακόλουθο την επιδείνωση της ύφεσης, και τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πόρους 9 δισ. ευρώ, ενώ μεσομακροπρόθεσμα θα υπάρξουν επιπτώσεις από τη δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού, καθώς υπάρχει φαινόμενο επιλεκτικής μετανάστευσης από νέους υψηλής εξειδίκευσης. “Θα παραμείνουμε χώρα μεσαίας και ανειδίκευτης εργασίας και περιορισμένης ανάπτυξης” προειδοποίησε ο κ. Ρομπόλης.
skai.gr