Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υπό την απειλή πλημμύρας στις αγροτικές περιοχές των Σερρών

Πρόβλημα έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Εμμανουήλ Παπά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εξαιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων που έχουν χυθεί από τη λίμνη Κερκίνη στον ποταμό Στρυμόνα.

Οι τοπικοί παράγοντες (όπως ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος) μιλάνε για εκατοντάδες εκτάσεις γης που έχουν ήδη πλημμυρίσει.
Στο δήμο Βισαλτίας έχει στηθεί από άνδρες του στρατού, υπαλλήλους του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αγρότες και κατοίκους της περιοχής ένα ανάχωμα, το οποίο όμως κινδυνεύει να παρασυρθεί.
Στο δήμο Εμ. Παπά άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα στις περιοχές του Παραλιμνίου, του Πεθελινού και του Ψυχικού. Συνεργεία του δήμου έχουν προβεί στην πρόσκαιρη οχύρωση του Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο. 
Στο δήμου Αμφίπολης (όπως γράψαμε παραπάνω) έχουν ήδη πλημμυρίσει εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Παπαδόπουλο “…παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η λίμνη Κερκίνη δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο υπερχείλισής της”.