Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τσαβδαρίδης: “καταθέτω σήμερα στις Ημαθιώτισσες και τους Ημαθιώτες το ρεαλιστικό, με στόχευση στο εθνικό συμφέρον πρόγραμμα”

Με τη ρεαλιστική προσέγγιση και επαναπραδιαγμάτευση 18 σημείων του Μνημονίου, που παρουσίασε ο πρόεδρος μας κ. Αντώνης Σαμαράς, η ΝΔ αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η μόνη δύναμη εθνικής ευθύνης, σε τούτες τις κρίσιμες οικονομικά και κοινωνικά στιγμές της χώρας μας.
Μακριά από τις κραυγές ενός αριστερού κυβερνητικού κρατισμού, που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα διόγκωση του δημόσιου τομέα με 150.000 προσλήψεις και τις εθνικιστικές κορώνες του δεξιού ομολόγου του – των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», οι οποίοι κηρύσσουν ένα ανέξοδο «ανένδοτο-ανέκδοτο», ανεφάρμοστων μεγαλοστομιών περί κατάργησης του Μνημονίου, που μας οδηγεί μαθηματικά στην πτώχευση. Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη ηγείται μιας υπεύθυνης προσπάθειας, που με επικεφαλής της τον Αντώνη Σαμαρά , αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο άρσης του σημερινού αδιεξόδου.
Αυτό το ρεαλιστικό, με στόχευση στο εθνικό συμφέρον πρόγραμμα καταθέτω σήμερα στις Ημαθιώτισσες και τους Ημαθιώτες, ζητώντας να το αξιολογήσουν με νηφαλιότητα και προσοχή, δίνοντας μας την δυνατότητα, με την υπερψήφιση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, να το εφαρμόσουμε και….

σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει βελτίωση των οικονομικών των μικρών και μεσαίων στρωμάτων της χώρας και της Ημαθίας, μέσα φυσικά από την ανάπτυξη που θα έρθει κατά κύριο λόγο από τον ιδιωτικό τομέα.

· Δέσμευση μας λοιπόν η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009.
· Η αποκατάσταση σε πρώτη φάση των ειδικών μισθολογίων των Αστυνομικών μας, καθώς και των πιλότων της Π.Α και σε επόμενη φάση όλων των κατηγοριών.
· Η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία.
· Η επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, καθώς και επέκταση του και σε μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα.
·Η ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλήσουν τα υπόλοιπα αργότερα, ακόμα και στα επόμενα δύο χρόνια.
· Η μη πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και επαναφορά της «μετενέργειας» στους 6 μήνες.
· Η σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 στις 10.000 χιλιάδες. Κατάργηση της φορολόγησης σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια.
· Η αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ.
· Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων κατά 15% τον επόμενο χρόνο.
· Άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 9% στην εστίαση και σταδιακή μείωση του ΦΠΑ 23% σε 19%, του ΦΠΑ 19% σε 9% και του 6,5% σε 6% (που αφορά τα τουριστικά πακέτα) στα επόμενα τρία χρόνια.
· Η σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% ,από 45% που φτάνει σήμερα.
·Η επέκταση της περικοπής 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2013-14 για δύο ακόμα χρόνια ώστε να γίνουν περικοπές από σπατάλη και διαφθορά και όχι από μισθούς και συντάξεις.
·Η ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Κι εφ’ όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να μπορούν να πληρώνουν μόνον τόκους για δύο ή τρία χρόνια.
· Η αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία.
· Αμέσως μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξασφάλιση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
· Η εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει ρευστότητα για την αγορά.
· Οι άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου
· Η αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
· Η επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αξιοποιήσει τον υποθαλάσσιο ενεργειακό της πλούτο.
Πέρα από τα 18 σημεία για την οικονομική μας ανάκαμψη η πρόταση μας περιλαμβάνει πολιτικές για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης, με καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών στις χώρες τους με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.
Είναι προφανές λοιπόν ότι ψήφος όλων των Ελλήνων και των Ημαθιωτών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Μέγιστο πατριωτικό μας καθήκον να κλείσουμε τα αυτιά μας στις ακραίες φωνές του λαϊκισμού. Μοναδική μας επιλογή για την εθνική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας η υπερψήφιση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ημαθίας