Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προκλητικοί πάλι οι Τούρκοι, οριοθετούν τι θέλουν

Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαροι και οριοθετούν σαφώς τι ζητούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν, στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Μίλησε για την κατάσταση στη Συρία (σε συνδυασμό με το επεισόδιο που οδήγησε στην κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου) αλλά εκεί που έδωσε ρέστα ήταν όταν μίλησε για τη θέση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο – θυμάστε τι λέγαμε;; Θα πάρουν φόρα και ποιος τους πιάνει!
Ο Ερντογάν λοιπόν είπε ότι “Η Τουρκία δεν θα επιδείξει επιείκεια και δεν θα αφήσει αναπάντητες τις απειλές που δημιουργεί η κυβέρνηση της Συρίας στα σύνορά μας…η οργή της Τουρκίας είναι εξίσου δυνατή και καταστροφική“.
Επίσης ανέφερε πως “Έχει δικαιώματα η Βόρεια Κύπρος, της οποίας ήμαστε εγγυήτρια δύναμη και παράλληλα υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργούν άλλες χώρες στην περιοχή” κάνοντας σαφή αναφορά στο ψευδοκράτος στον κατεχόμενο Κυπριακό βορρά, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τώρα το πρόβλημα είναι πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την ΑΟΖ. Γιατί; Μα γιατί αν το κάνει, τότε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και στα πετρέλαιά της περιοχής δεν θα έχει παρά μόνο ένα μηδενικό μερίδιο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Φταίει βλέπετε και το Καστελόριζο!!