Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πλατύ: με μεγάλη επιτυχία η εξέταση αναπνευστικής λειτουργίας

από τη χθεσινή εξέταση – φωτογραφίες: Νίκ. Σαλτουρίδης

Με μεγάλη προσέλευση (δεδομένης της ημέρας και της ώρας) έγινε χθες στο ιατρείο Πλατέος από ομάδα ειδικών πνευνομολόγων, η εξέταση για την αναπνευστική λειτουργία.

Συνολικά από το πρωί μέχρι τις 2.30 μμ προσήλθαν και εξετάστηκαν 55 άτομα, πρώην και νυν καπνιστές, ενώ βρέθηκαν 3-4 περιπτώσεις στις οποίες οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά παραπάνω στην αναπνευστική τους λειτουργία.

Με την εξέταση μπορεί να διαγνωστεί με απλό τρόπο η λειτουργία των πνευμόνων και κατά πόσο αυτοί έχουν πρόβλημα το οποίο θα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το κάπνισμα ή συγκεκριμένες εργασίες.
Η εξέταση – σε συνεργασία με το τοπικό ιατρείο και το προσωπικό του – ήταν ΔΩΡΕΑΝ, σημαντικό για τις ημέρες που ζούμε, και έγινε από κλιμάκιο ιατρών αποτελούμενο από τους Λάζαρο Σιχλετίδη (πνευμονολόγο, ομότιμο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.) και Γκανίδης Ιωάννη (πνευμονολόγο).

Το απόγευμα που συζητήσαμε το θέμα είδαμε πως ο κόσμος ήταν θετικότατος, πως ορισμένοι ήθελαν να πάνε αλλά δεν βόλευε η ώρα ενώ υπήρξε ανταπόκριση και από άτομα που κατοικούν και εκτός Πλατέος.