Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεσάλωσαν οι Γερμανοί: νέα νουθεσία για το ποιον να ψηφίσουν οι Έλληνες


Μετά τους Financial Times (γερμανική έκδοση) ήρθε η σειρά της Bild να μας απειλήσει και μας να νουθετήσει.
Παίζονται πολλά, πολλά περισσότερα από ένα δάνειο ή μια σύμβαση. Στην ουσία παίζεται το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης, αφού αν καταφέρουν και βάλουν σε …σειρά την Ελλάδα, τότε θα είναι εξαιρετικά εύκολο να μπει στην ίδια σειρά και όλη η Ευρώπη (είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός Ευρωζώνης ή Ε.Ε.).
Θα είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση, αφού αποδεδειγμένα έχουμε αρκετά προβλήματα που πρέπει ούτως ή άλλως να διορθωθούν. Αν πετύχουν οι εκβιαστές, τότε θα μας φέρουν ως παράδειγμα. Αν αποτύχουν, επίσης θα μας έχουν ως παράδειγμα – προς αποφυγή και παραδειγματισμό αυτή τη φορά.
Επίσης, πέραν των δανείων, παίζεται και το μέλλον του Εθνικού Πλούτου της Ελλάδας, τον οποίο έχουν βάλει στο μάτι. Τον θέλουν, τον θέλουν σαν τρελοί, έντονα (ίσως εντονότερα ακόμη από τον τρόπο ήθελαν τα πετρέλαια της Κασπίας και της Ρουμανίας το 1939-1941. Οι νεώτεροι ή όσοι δεν θυμούνται τι είχε γίνει τότε ας ρίξουν μια ματιά σε ένα βιβλίο ιστορίας). 
Η εξάρτησή τους από πηγές ενέργειας, είτε αυτές βρίσκονται στο υπέδαφος είτε στον ήλιο, είναι μεγάλη. Αν θέλουμε μπορούμε να τροφοδοτούμε όλη την Ευρώπη για πολλά χρόνια με πετρέλαιο ή με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο (αλήθεια και εν όψει εκλογών, θυμάται κανείς το πρόγραμμα “HELIOS” ή ακόμη συζητάμε για βλακείες;).
Δείτε λοιπόν τι μας λένε οι “φίλοι” μας οι Γερμανοί, για μια ακόμη φορά: