Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου οι προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας

Με ένα αγωνιώδες θρίλερ («Το Κοράκι» του Αυστραλού σκηνοθέτη Τζέιμς ΜακΤιγκ), ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου οι προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας, που επαναλειτουργεί φέτος στον ίδιο γνωστό χώρο (πρώην κινηματογράφος «Άνεσις», στη στοά Παπαποστόλου) από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου.

Στο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνεται η προβολή 8 ταινιών, από τις οποίες οι 2 σε πρώτη προβολή στη χώρα μας – πρόκειται για τη συνέχεια της γνωστής περιπετειώδους σειράς κινουμένων σχεδίων «Η Εποχή των Παγετώνων: Ο χορός των Ηπείρων» και την ταινία «Αβραάμ Λίνκολν: κυνηγός βρικολάκων», ένα τολμηρά ευφάνταστο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον… 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, που έκανε πρεμιέρα στις 18 Ιουνίου, φέτος, σε κινηματογράφους της Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν:

ο εκθαμβωτικός «Προμηθέας», ταινία επιστημονικής φαντασίας από το μετρ του είδους Άγγλο σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, η βραβευμένη με Όσκαρ δραματική κομεντί «Οι Απόγονοι» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλέξανδρου Πέιν με πρωταγωνιστή του Τζόρτζ Κλούνεϊ, η τρυφερή αισθηματική περιπέτεια «Ο Έρωτας του Φεγγαριού» με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι 12χρονων που το σκάνε σε μια ερημική παραλία σε αναζήτηση του δικού τους κόσμου, την καταιγιστική περιπέτεια θρίλερ «Κυνηγοί Κεφαλών» του ταλαντούχου (και άγνωστου στη χώρα μας) Νορβηγού σκηνοθέτη Μόρτεν Τίλντουμ, που προβάλλεται φέτος σε πάνω από 50 χώρες και την ευχάριστη οικογενειακή περιπέτεια «Ο Πόλεμος των Κουμπιών», του σκηνοθέτη της ταινίας «Αγάπα με αν τολμάς» Γιαν Σάμουελ – μια νέα απόπειρα κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου δημοφιλούς μυθιστορήματος του Γάλλου συγγραφέα Λουί Περγκό.

Οι προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (με εξαίρεση την διακοπή, για μία εβδομάδα, τον δεκαπενταύγουστο) και με σταθερή ώρα έναρξης στις 9:30 μμ.

Καλοκαίρι 2012 – Πρόγραμμα Προβολών

Ιούλιος

02-03-04-05 : Το Κοράκι (The Raven), του Τζέιμς ΜακΤιγκ.

09-10-11-12 : Προμηθέας (Prometheus), του Ρίντλεϊ Σκοτ.

16-17-18-19 : Οι Απόγονοι (The Descendants), του Αλέξανδρου Πέιν.

23-24-25-26 : Ο Έρωτας του Φεγγαριού (Moonrise Kingdom), του Γουες Άντερσον.

30-31              : Η Εποχή των Παγετώνων 4 (Ice Age: Continental Drift), των Στιβ Μαρτίνο και Μάικ Θερμάιερ.


Αύγουστος

01-02              : Η Εποχή των Παγετώνων 4 (Ice Age: Continental Drift)

06-07-08-09 : Κυνηγοί Κεφαλών (Head Hunters), του Μόρτεν Τίλντουμ.

20-21-22-23 : Ο Πόλεμος των Κουμπιών (La Guerre des Buttons), του Γιαν Σάμουελ.

27-28-29-30 : Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ.



Στο πρόγραμμα προβολών ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές. Για επιβεβαίωση της ημέρας και της ώρας προβολής των ταινιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, στα τηλέφωνα: 2333053442 και 2333053452.

Το εισιτήριο του κινηματογράφου (γενική είσοδος) είναι 4 ευρώ – τιμή μάλλον προσιτή ακόμη και για τα… πάσχοντα από την οικονομική κρίση βαλάντια, καθώς με την έκδοση του εισιτηρίου θα προσφέρεται στον θεατή, δωρεάν, ένα μπουκάλι νερό και κάποιο σνακ.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του θερινού κινηματόγραφου δεν θα λειτουργεί κυλικείο-μπαρ. Γι’ αυτό, όσοι επιθυμούν να έλθουν στο θερινό κινηματογράφο, πρέπει να φροντίσουν για τον εφοδιασμό τους από παρακείμενα καταστήματα της πόλης, πριν την προσέλευσή τους ή στη διάρκεια του διαλείμματος.

Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το έντυπο του προγράμματος, με πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν φέτος στο θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας. Οι πληροφορίες αυτές μαζί με άλλο υλικό για τη λειτουργία του κινηματογράφου και τις δραστηριότητες της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Αλεξάνδρειας, θα είναι διαθέσιμα και μέσω του διαδικτύου, από το ιστολόγιο http://cine-alexandreia.blogspot.gr