Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια "καλή" μέρα για το euro

Αρκετά καλή ήταν η χθεσινή μέρα (ή καλύτερα “η χθεσινή νύχτα”) για το euro. Και για το νόμισμα και για τον ποδοσφαιρικό θεσμό.
Στα …σοβαρά: προς στιγμή το ευρώ πήρε μια παράταση ζωής. Όχι μεγάλη αλλά πήρε. Και την πήρε εξαιτίας της στάσης των Ιταλών και των Ισπανών, οι οποίοι μπορεί να είναι οι μεν στα πρόθυρα του γκρεμού και οι δε εντός αυτού, αλλά το πάλεψαν και δεν πήγαν με τα σώβρακα κατεβασμένα σαν κάτι άλλους…
Οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να δημιουργηθεί ένας εποπτικός οργανισμός που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ’ ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης (υπό ορισμένους όρους, φυσικά). Στην αρχή Ιταλοί και Ισπανοί είχαν δηλώσει ότι αποσύρουν την στήριξή τους από το πακέτο ανάπτυξης – των 120 δις ευρώ – που συζητούνταν, έγινε παιχνίδι και τελικά βρέθηκαν κάπου στη μέση.
Άντε να δούμε που θα βγάλει αυτό το πράγμα.
Στα λιγότερο …σοβαρά: οι Γερμανοί είναι επιτέλους εκτός ευρώ-παϊκου πρωταθλήματος! Τους πάτησαν σαν χαλασμένα στρούντελ οι Ιταλοί (οι οποίοι έπρεπε να βάλουν ακόμη 2 γκολ).
Τώρα έχουμε τελικό των …μπατήρηδων και των ημιχρεοκοπημένων, Ιταλία κόντρα στην Ισπανία. Όποιος και να κερδίσει δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όπως έλεγε κάποτε Έλληνας ποδοσφαιροπαράγοντας (αλλά ελαφρώς παραφρασμένο), “ο Νότος να κερδάει …“.
Όχι και τόσο προσοδοφόρα βραχυπρόθεσμα (κατά πως φαίνεται) η χθεσινή νύχτα για τη Δωροθέα…