Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κοινή Ευρωπαϊκή Οικονομία: ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

Ξαφνικά θυμήθηκαν την …ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας!
Αφού ξεκίνησαν – εσκεμμένα όπως πλέον αποδεικνύεται – από την “ολοκλήρωση” από τα επάνω και όχι από τις κοινωνίες, με όχημα ένα σάπιο νόμισμα.
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος (τράπεζες και συμφέροντα) χαίρεται και ο πνιγμένος (καταχρεωμένοι) από τα μαλλιά πιάνεται…
Σταδιακά διαμορφώνεται μια πρόταση για την πραγματική ολοκλήρωση της οικονομικής ενοποίησης, μια πρόταση η οποία μας έρχεται από πλευράς οικονομολόγων και πολιτικών, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες που θα φέρει μια πιθανή κατάρρευση της χώρας της Ιβηρικής.
Το σχέδιο είναι εξαιρετικά απλό, φαινομενικά ορθό αλλά σίγουρα ο χρόνος για κάτι τέτοιο έχει παρέλθει: προτείνουν η Ευρώπη να αποκτήσει επιτέλους κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική (καταρτίσεις προϋπολογισμού, έλεγχο δαπανών, φορολογική πολιτική, νομισματική πολιτική κλπ). Αυτό θα μεταφέρει άμεσα τα επιμέρους χρέη όλων σε ένα “κοινό” ταμείο, την ΕΚΤ ας πούμε (ή κάποιον άλλο παρόμοιο νέο οργανισμό).
Πρόκειται για πρόταση που “κερδίζει” έδαφος μεταξύ των απελπισμένων-καταχρεωμένων, που θα διασπείρει όμως το τεράστιο όπως λένε υπάρχον χρέος στις πλάτες 300 και βάλε εκατομμυρίων ανθρώπων (και θα το εξαφανιστεί από τις πλάτες αυτών που πραγματικά ευθύνονται, δηλαδή των τραπεζιτών και των πολιτικών που δουλεύουν για πάρτη τους και μόνο  – αλλά αυτό ΔΕΝ το λένε).
Φυσικά, αν γίνει πραγματικότητα το προς στιγμήν ανέφικτο, τότε τα πάντα θα γίνουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπό το βάρος της κρίσης που σαρώνει όπως ο λίβας τα σπαρτά και με συνέπειες που θα είναι ανυπολόγιστες (μακροπρόθεσμα ίσως να είναι και μεγαλύτερες κοινωνικά και οικονομικά και από την ίδια τη σημερινή κρίση!) για τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.
Κι αυτό γιατί όλα θα γίνουν με το μαχαίρι στο λαιμό των Ευρωπαίων. Με προτάσεις από τους υπαίτιους για την κρίση, από τους υπαλλήλους-εντεταλμένους των “αγορών”, από αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση…