Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισπανία και κρίση: "δεν με λένε Γιάννη, με λένε Ιωάννη!"

Αυτό θυμήθηκα όταν άκουσα σε ελληνικά ΜΜΕ και διάβασα σε ισπανικά portals τη δήλωση του Ισπανού υπουργού οικονομικών Luis de Guindos – μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup – πως τα περίπου 100 δις ευρώ που θα πάρει η Ισπανία δεν είναι bailout (“διάσωση”, ας το πούμε με μια κουβέντα) αλλά “οικονομική στήριξη”.
Πάντως είναι γεγονός ότι τα χρήματα θα πάνε αρχικά σε ένα ταμείο με την ονομασία FROB και στη συνέχεια από εκεί θα πάνε στις τράπεζες, οι οποίες υποτίθεται πως τα ‘χουν ανάγκη. Μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από τη δική μας, που δυστυχώς όμως θα έχει την ίδια κατάληξη (δεν ήξεραν, δε ρώταγαν στην Αθήνα να τους πούμε;; Ένα τηλεφώνημα υπόθεση ήταν!)
Όσο για αυτά που λένε οι Ισπανοί πολιτικοί, ότι δηλαδή η βοήθεια θα περιοριστεί μόνο στον τραπεζικό τομέα, αυτά προφανώς είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Είναι γνωστό το κανόνι στην Αυτόνομη Περιοχή της Καταλούνια, οπότε είναι απλά θέμα χρόνου να αναλάβει εργασία η τρόϊκα για να σώσει τη χώρα γενικότερα. Άλλωστε, τι είναι για τις …αγορές να μεταφέρουν μια “κρίση” τραπεζών και να την κάνουν δημοσιονομική κρίση;; Τίποτε!
Να ευχηθούμε τα …καλορίζικα στους Ισπανούς και κάτι ακόμη: να τους πετάξουν έξω όσο πιο γρήγορα γίνεται!!!!!!!!!!!