Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η κατανομή των εδρών στη Βουλή και το πιθανότερο σενάριο

Με διαφορά που θα κινηθεί κοντά στο 2,80% φαίνεται πως θα κλείσει τελικά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το Κοινοβούλιο θα είναι επτακομματικό και οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: 129
ΣΥΡΙΖΑ: 71
ΠΑΣΟΚ: 33
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 20
Χρυσή Αυγή: 18
Δημοκρατική Αριστερά: 17
ΚΚΕ: 12
Από τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών, από το μεσημέρι και μετά θα μπούμε ξανά στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Αυτή τη φορά όμως είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα σχηματιστεί Κυβέρνηση (υπό τον Σαμαρά, κατά τα φαινόμενα, αφού ο ίδιος εδώ και καιρό έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός άλλος πλην του αρχηγού του πρώτου σε ψήφους κόμματος), με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής των Μνημονίων.
Πιθανότερο σενάριο είναι αυτό του σχηματισμού Κυβέρνησης (με όποιο όνομα αυτή θα έχει, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, όπως ας πούμε η εφαρμογή των Μνημονίων ή ο μη σχηματισμός της μετά τις εκλογές του Μαΐου που κόστισε πολλά στη χώρα) με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και (ίσως) ΔΗΜΑΡ και με συμμετοχή στελεχών των κομμάτων αυτών στο υπουργικό συμβούλιο.

τώρα, αν δούμε και κανέναν βουλευτή από άλλο κόμμα να στηρίζει την Κυβέρνηση ενώ το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε δεν στηρίζει την Κυβέρνηση, αυτό είναι άλλο θέμα…