Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δρόμοι παράλληλοι αλλά με κοινή κατάληξη (;;)

Ας είμαστε ολίγον σκληροί με έναν εκ των πρωτεργατών Μνημονίων: είτε τον έχει πειράξει υπερβολικά το 12,28% και δεν ξέρει τι λέει, είτε δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς λέει στον κόσμο (πρότεινε κυβέρνηση τεσσάρων).
Όπως και να ‘χει μίλησε μεταξύ άλλων για “μήνυμα σοβαρότητας” που πρέπει να στείλει η χώρα μας προς τους “φίλους” μας και “εταίρους”. 
Δείγμα της σοβαρότητας βλέπουμε στα αριστερά.

Φυσικά παίζει – όπως αναφέρουν όλοι αλλά είναι είναι και εμφανές – το ρόλο της γέφυρας μεταξύ Κουβέλη – Σαμαρά. 
Δεν θέλει να είναι μόνος του μαζί με τον Σαμαρά, άσχετα αν τα δύο τους “πιάνουν” τους 162. Θέλει (ή θέλουν, για να το διευρύνουμε) συνεργάτες στη διαχείριση. Άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί επί μακρόν επί Παπαδήμου.
Και όποιος δεν θα συμμετέχει μπορεί να τον ονομάζουν “μειοδότη”, το λιγότερο…

Να επαναλάβουμε επίσης ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε ακραιφνείς νεοφιλελεύθερους πασόκους πρώην υπουργούς να συμμετέχουν σε Κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά (ο οποίος ο άνθρωπος είναι δηλωμένα σε εκείνο το στρατόπεδο, ενώ οι άλλοι το παίζουν σκληροί “σοσιαλιστές”), ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίξει (πράγμα απίθανο).

Όσο για τον Σαμαρά, αυτός βιάζεται: θέλει Κυβέρνηση στα γρήγορα. Σκέφτεται να αποκλείσει στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες Κυβερνήσεις, εξαιρουμένων φυσικά όσων έχουν δώσει εξετάσεις εκτός (όπως της Ντόρας ή του …Χατζιδάκη). Τώρα προς τι η βιασύνη, είναι ακόμη άγνωστο. Αν και οι φωνές από το εξωτερικό θέλουν να σχηματιστεί γρήγορα Κυβέρνηση στην Ελλάδα, για να έχουν συνομιλητή. Το είπε και η Μέρκελ άλλωστε…

Σίγουρα πρέπει να κάτσουν και να τα βρουν!
Όχι όμως υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και όρους, “άϊντε να κάνουμε Κυβέρνηση”…