Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δίκιο έχει, αλλά στείλτε του μια ταπεινή …πέτρα να τη διαβάσει!!

Ας τους πει επιτέλους επισήμως κάποιος πως άλλο πράγμα είναι η αυτοδιάθεση και ο αυτοπροσδιορισμός των λαών και άλλο πράγμα η κλοπή ιστορίας και ονομάτων…


Καλά τα λέει ο Γκίοργκι Ιβανόφ ο Πρόεδρος της Π.Γ.Δ.Μ.: “Δεν φταίμε εμείς που υπάρχει τόση πολλή ιστορία στην περιοχή μας”.

Λογικό! Δεν φταίνε αυτοί! Οι Έλληνες φταίνε, που ζούσαν στην περιοχή που αιώνες μετά ήλθαν να κατοικήσουν σλαβικά φύλα που μέχρι τότε ζούσαν στα βόρεια του Δούναβη, σε μια περιοχή μεταξύ των ποταμών Δούναβη, Δνείπερου και Βιστούλα.

Όσο για τα όσα είπε περί Μακεδονίας (ότι δηλαδή κάποτε εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούμε τον όρο “Μακεδονία” και το γεγονός ότι στην περιοχή του ζουν “μακεδόνες” που μιλάνε και τη “μακεδονική” γλώσσα), πλην όλων των άλλων ιστορικών γεγονότων και παραδοχών καλό θα ήταν να τον παραπέμψουμε στις …πέτρες: 
αν βρεθεί αρχαία κολώνα που να γράφει “Македонија” και όχι “Μακεδονία” (ή “Александар” και όχι “Αλέξανδρος”) τότε να ζητήσουμε και συγνώμη για τα 21 χρόνια που τους ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους, να πούμε ότι αυτοί είναι οι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και τελικά να αποχωρήσουμε.
Γιατί δεν μπορεί, προφανώς κάτι θα συνέβη όοοολα αυτά τα χρόνια και η γλώσσα τους άλλαξε τόσο και δεν μοιάζει σε τίποτε με αυτή που υπάρχει σε επιγραφές σε τάφους αρχαίων Μακεδόνων ενώ την ακριβώς αντίθετη πορεία είχε η δική μας γλώσσα!!