Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αντώνης Σαμαράς στο Mega: "Δεν μπορούμε να παίξουμε πόκερ, δραχμή ή ευρώ"

“Τρίτες εκλογές είναι αυτοκτονία – εμείς θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε δεχθεί τις 2 κεντρικές προϋποθέσεις, δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση (δεν αναφέρθηκε στο χρέος αλλά στα μέτρα για την ανεργία, για τη μετενέργεια, για τους μισθούς) και παραμονή στο ευρώ“.
Δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε τρόπο για να γίνει κυβέρνηση.
Ο Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, η οποία μεταδόθηκε σήμερα Κυριακή, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Είπε αρκετά πράγματα, μίλησε για την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ αν ο λαός της δώσει την πλειοψηφία και έρθει στην εξουσία. Για τη δικαιοσύνη, για την οικονομία, για την ανάπτυξη που θέλει να φέρει.
Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται όχι από βουλευτές αλλά από ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται στο χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της αγοράς γενικότερα. Προέταξε ένα υπουργικό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο τους υπουργούς που θα έρθουν από επιχειρήσεις “θα τους πληρώνουν οι επιχειρήσεις για όσο διάστημα η κυβέρνηση θα τους χρησιμοποιεί, θα τους δανειζόμαστε, να το πω έτσι, από τις επιχειρήσεις“, ενώ είπε συγκεκριμένα:”θα προσπαθήσω να βρω για κάθε υπουργείο τον καλύτερο δυνατό Έλληνα“.

Συγκεκριμένα για το οικονομικό επιτελείο ανέφερε πως θα είναι ένα μίγμα ανθρώπων από…

την πολιτική και την αγορά, τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να έχουμε μια ομάδα που θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση, είπε, δίνοντας έμφαση στη λέξη ομάδα.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για την ανάγκη να τιμωρηθούν όσοι έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα: “όποιος είναι, ότι είναι, και έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι“.

Φυσικά, έκανε και τα φάουλ του, όπως για παράδειγμα η αναφορά του στο ΟΣΕ, τον οποίο ορθώς μεν ανέφερε πως μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης αλλά υπό την προϋπόθεση να ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΕΝΟΣΕ. Ανέφερε ας πούμε το ενδιαφέρον Κινέζων ή Ρώσων ή Γάλλων για την επιχείρηση – δεν μας είπε όμως έναν λόγο για τον οποίο η επιχείρηση που στήθηκε με χρήμα Ελλήνων δεν θα πρέπει να μείνει σε ελληνικά κρατικά χέρια και δεν θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε εμείς κατάλληλα και μάλιστα με τεράστια κέρδη (μεταφέροντας, για να χρησιμοποιήσουμε και δικό του παράδειγμα, προϊόντα στην Ευρώπη και στη Ρωσία).

Ειδικά για το θέμα αυτό, του ΟΣΕ, δείτε τι αναφέρουμε τα τελευταία χρόνια σε μερικές από τις αναρτήσεις μας ΕΔΩ, ΕΔΩ ή ΕΔΩ.