Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αδειάζει η χώρα…

Σύμφωνα με όσα – μεταξύ άλλων – ανακοίνωσαν η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος ήδη πάνω από 5.500 έλληνες ερευνητές εργάζονται στη Γερμανία.
Εμείς δεν θα πούμε τίποτε. Απλά θα αναφέρουμε πως 5.500 λαμπρά ελληνικά μυαλά εργάζονται για λογαριασμό τρίτων, όχι της χώρας τους.
Εργάζονται για γερμανικά πανεπιστήμια. Τις έρευνές τους (των Ελλήνων) θα τις καρπωθούν στη συνέχεια σίγουρα γερμανικές εταιρίες. Εταιρίες που θα τις εφαρμόσουν στα προϊόντα τους, για την κατασκευή των οποίων εργάζονται στην πλειονότητά τους όχι Έλληνες. Τα προϊόντα αυτά μετά θα πωληθούν στην Ελλάδα και θα αποφέρουν έσοδα στην ίδια τη Γερμανία. Και η αλυσίδα δεν είναι μόνο αυτή.
Η Γερμανία δεν είναι ο μοναδικός τόπος προς τον οποίο ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, απηυδισμένο από τον αέναο και φαύλο κύκλο που μας έφερε ο κομματισμός και η αναξιοκρατία.
Τα παπαγαλάκια όλων ομιλούν π.χ. για εισφοροδιαφυγή ή για φοροδιαφυγή.
Για τη ΦΥΓΗ θα μιλήσει κανείς;;
Ή μήπως νομίζουμε ως άλλες “μωρές παρθένες” πως η αιμορραγία για τη χώρα μας αποτιμάται μόνο σε χρήμα και δεν έχει βάθος χρόνου και πολύ μεγαλύτερο κόστος;