Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι: Από τη Λιβύη στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία

Μια πραγματικά απίθανη ιστορία διαδραματίστηκε στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους 10 μήνες.

“Από τη Λιβύη στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία”. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία που έκανε ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι το οποίο έριξε στη Μεσόγειο ένας Τούρκος ναυτικός, ονόματι Ερσέν Εμίρ, που ήταν αποκλεισμένος στη Λιβύη πέρυσι, λόγω των γεγονότων που συνέβαιναν εκεί.

Πριν λίγο καιρό βρέθηκε στη Σκιάθο, κατά τη διάρκεια καθαρισμού μιας παραλίας του νησιού (από κατοίκους του νησιού) ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε ένα χαρτί με ένα μήνυμα σε ξένη γλώσσα. Η γλώσσα αναγνωρίστηκε από επισκέπτη του νησιού που ήταν εκεί για ένα συνέδριο. Το μήνυμα μεταφράστηκε και από τη μετάφραση έγινε αντιληπτό πως το έχει γράψει…

κάποιος Τούρκος ναυτικός στις 10 Αυγούστου του 2011 και απευθύνονταν στη φίλη του. Λόγω των γεγονότων δεν είχε άλλο τρόπο να επικοινωνήσει. Απελπισμένος το πέταξε στη θάλασσα με την ελπίδα μήπως και το βρει κάποιος.

Οι Έλληνες που το βρήκαν απέστειλαν το γράμμα στη διεύθυνση που ήταν γραμμένη μέσα στο γράμμα. Το γράμμα παρέλαβαν οι γονείς του, ειδοποίησαν την αστυνομία για το γεγονός, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε γυρίσει και ο συντάκτης πίσω.

Τελικά όλοι μαζί ήρθαν σε επαφή μεταξύ του μέσω Facebook.

Και αυτό είναι και το πιο απίθανο: στην εποχή του Fecebook, του Twitter, του Skype και της άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας η απελπισία σπρώχνει κάποιους να στέλνουν μηνύματα (τα τελευταία τους μηνύματα, επειδή ίσως να είναι σίγουροι πως τέτοια είναι, τελευταία) μέσα σε μπουκάλια. Και αυτά μάλιστα, με ελληνική «παρέμβαση», να φτάνουν στον προορισμό τους.