Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο του Απόστόλη Βεσυρόπουλου: το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής μάχης, όπου δεν αναμετρώνται τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές θέσεις, οι ιδέες και η προοπτική της χώρας. Δεν υπάρχουν εύκολες προσεγγίσεις και εδώ που φθάσαμε δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Όμως όπως συμβαίνει πάντα στη Δημοκρατία, ο λαός καλείται να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και πάντα υφίσταται τις συνέπειες των αποφάσεων του.
Όλοι εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, πρέπει να σταθούμε, παρόλες τις δυσκολίες, με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, προκειμένου να κάνουμε το βήμα για να αλλάξουν όλα όσα μας έφεραν σε αυτό το σημείο, για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με συμμάχους το ρεαλισμό και τη λογική, απέναντι στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την ουτοπία που πρεσβεύουν οι δυνάμεις των εύκολων λόγων και των έωλων πράξεων. 
Η Νέα Δημοκρατία θέτει ως αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα…

την παραμονή της χώρας μας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Η χώρα μας βρίσκεται σε οριακή στιγμή. Για αυτό το λόγο οφείλουμε να υπερβούμε τις όποιες διαφορές και να προχωρήσουμε με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση στην κρίσιμη εκλογική μάχη για να αποτρέψουμε την εθνική καταστροφή.
Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η παραμονή μας στην ισχυρή Ευρώπη και το ευρώ ή η έξοδός μας από την ενωμένη Ευρώπη και επακόλουθα την Ευρωζώνη. Ο Ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: αφενός να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, αφετέρου να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο Ελληνικός λαός μέχρι σήμερα.
Τούτη τη στιγμή, η χώρα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη ούτε για μία ημέρα. Δεν είμαστε ενώπιον ενός ιδεατού πολιτικού τοπίου. Οι δρόμοι που  ανοίγονται μπροστά στους Έλληνες πολίτες είναι τρεις: Εκείνος που χάραξε τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ, μια ήδη αποτυχημένη συνταγή. Εκείνος που υπόσχονται άλλοι σχηματισμοί, είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Σχήματα που στην καλύτερη των περιπτώσεων αποτελούν πειραματισμούς, με στελέχη αμφίβολης ποιότητας, με αλλόκοτες ιδέες που δεν έχουν δοκιμαστεί πουθενά. Ανεύθυνες και ακραίες αντιλήψεις. Τα άκρα, όμως, δεν έδωσαν ποτέ λύσεις σε καμιά οικογένεια, σε καμιά κοινωνία και σε κανένα κράτος. Και η κατάληξή τους ιστορικά είναι πάντοτε ίδια: διαγράφουν μια τροχιά και καταστρέφονται. Τις περισσότερες φορές όμως, καταστρέφοντας μαζί και τον ίδιο τους τον τόπο.
Και υπάρχει ο τρίτος δρόμος, εκείνος της ευθύνης και της κοινής λογικής. Ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία. Με λύσεις ρεαλιστικές, δοκιμασμένες και ποτισμένες με τις ιδέες της ελεύθερης οικονομίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού που τώρα η ίδια η κοινωνία χρειάζεται. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την οικονομία, την ανάπτυξη, τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό. 
Οι στιγμές είναι δύσκολες. Oι Έλληνες αποφασίζουν για την οικογένειά τους, για το μέλλον, για την Πατρίδα τους. Εμείς, από την πλευρά μας, ως το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ξέρουμε πως μετά τις εκλογές θα έχουμε να σηκώσουμε ένα σταυρό στην πλάτη μας. Οι Έλληνες πολίτες από την άλλη θα προσέλθουν στις κάλπες γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μεν καταδικασμένη σε αποτυχία, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει και με αυτόματο πιλότο.
Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να ξαναδώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια στον Ελληνικό λαό. Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ρεαλιστικές, τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές θέσεις, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να υπάρξει, τελικά, άμεση ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Ζητούμε, λοιπόν, ξεκάθαρη εντολή, έτσι ώστε από την 17η Ιουνίου η χώρα να κυβερνηθεί, προωθώντας όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, που θα την οδηγήσουν σε αποκατάσταση του κύρους και της διεθνούς εικόνας της, αλλά θα συμβάλουν και στην εθνική μας ανάταση. Πλησιάζοντας στις κάλπες πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μετριαστεί ο θυμός και η δυσαρέσκεια