Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πολίτης κυνήγησε και σκότωσε διαρρήκτη στην Παιανία

Όσο τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, τα συμβάντα αυτού του είδους θα πληθαίνουν. Κινδυνεύουμε να γίνουμε φαρ-ουέστ, όπου ο καθένας θα παίρνει το νόμο στα χέρια του…
Σοβαρό – και θλιβερό – συμβάν το οποίο θα πρέπει να αφυπνήσει άπαντες (πολιτεία, πολίτες και πολιτικούς), με θύμα έναν 45χρονο αλλοδαπό ληστή, τον οποίο πυροβόλησε με καραμπίνα ένας 23χρονος σημειώθηκε σήμερα τα χαράματα στην Παιανία Αττικής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο 45χρονος ληστής μαζί με δύο συνεργούς του άρχισαν να εισβάλουν σε σπίτια της περιοχής, λίγο μετά τις δύο και μισή τα ξημερώματα.
Οι ένοικοι του πρώτου σπιτιού τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν. 
Οι ληστές εισέβαλαν σε δεύτερο σπίτι, χωρίς να πτοηθούν από τον συναγερμό που άρχισε να χτυπά, και μάλιστα απαίτησαν από την ιδιοκτήτρια – βάζοντάς της το μαχαίρι στο λαιμό – να τον απενεργοποιήσει. Οι γιοι της γυναίκας (ο ένας εκ των οποίων αργότερα σκότωσε τον ένα ληστή) ξύπνησαν, ήρθαν στα χέρια με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν.
Οι ληστές τράπηκαν σε φυγή και αφού η αστυνομία δεν μπόρεσε να τους εντοπίσει, συνέχισαν τη δράση τους.
Μια ώρα αργότερα, προσπάθησαν να μπουν και σε τρίτο σπίτι. Ένας από τους γείτονες ωστόσο…

τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα.
Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι κάτοικοι άρχισαν να τους αναζητούν στους δρόμους της περιοχής.
Όταν τους εντόπισε ο 23χρονος γιος της ιδιοκτήτριας του σπιτιού που είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν νωρίτερα, άρχισε να τους καταδιώκει με μια κυνηγετική καραμπίνα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν από αυτούς.

Όπως έγινε γνωστό, νεκρός είναι ένας 45χρονος αλβανικής καταγωγής.
Ο 23χρονος – σε άθλια ψυχολογική κατάσταση – παραδόθηκε αμέσως στην αστυνομία, ενώ έχει συλληφθεί και ένας  Αλβανός – συγγενής του νεκρού, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχε στις παράνομες ενέργειες με τον 45χρονο.
Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

“Δεν κοιμόμαστε τα βράδια. Με βάρδιες φυλάμε τα σπίτια μας μόνοι μας” λένε οι κάτοικοι της περιοχής, πολλοί από τους οποίους είναι κυνηγοί και έχουν στα σπίτια τους νόμιμα καραμπίνες.
Όπως προειδοποιούν, υπό αυτές τις συνθήκες τέτοια περιστατικά θα ξανασυμβούν.
Να σημειωθεί ότι πριν δύο ημέρες άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν σε κάποια σπίτια της περιοχής.