Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υστέρηση τα έσοδα …

…και αυτοί μιλάνε για κατασχέσεις ακόμη και για οφειλόμενα ποσά κάτω από 500 ευρώ!!
Την πραγματική αιτία του φαινομένου (φόρους, τέλη, χαράτσια, ανεργία, μειώσεις μισθών) θα τη δουν ποτέ;;
Δηλαδή τι αδυνατούν να δουν; Την καθημερινότητα του Έλληνα;;;
Τεράστια είναι η υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό ήδη ο υπουργός οικονομικών σήμερα θα έχει συναντήσεις για το θέμα.
Ακόμη και τώρα, την υστάτη ώρα (που όλοι μιλάνε για πιθανολογούμενη έξοδο από ευρώ ή για μια ακόμη χρεοκοπία της χώρας) οι ιθύνοντες της χώρας δεν έχουν αντιληφθεί – ή κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται – δυο απλά πράγματα:
1) δεν υπάρχει σάλιο στην αγορά! Δεν είναι ανάγκη να ανοίξουν βιβλία οικονομικών για να το αντιληφθούν. Αρκεί μια ματιά απ’ το παράθυρό τους και θα γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά και στην κοινωνία.
2) τα δυο Μνημόνια έχουν αποτύχει παταγωδώς! Οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν μπορούν όχι να επιτευχθούν αλλά ούτε καν να τους πλησιάσει η χώρα. Υπερβολικά φιλόδοξα πράγματα υπέγραψαν οι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, τα οποία δεν γίνονται ούτε καν σε περιόδους στις οποίες η οικονομία πήγαινε καλά. Πόσο μάλλον τώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που θα προκύψει και για αυτούς σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ήδη χθες ακούστηκαν φωνές που λένε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να ανακάμψει (και ότι ο χρόνος που υπολογίστηκε είναι υπερβολικά μικρός σε σχέση με τις θυσίες και τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να υπάρξουν). Φυσικά προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν και οι ελληνικές εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι όσοι στήριξαν τα Μνημόνια καταρρέουν.