Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Η ελπίδα πρέπει να κερδίσει το φόβο

 

Στις νέες εκλογές της 17-6-2012 ο λαός μας καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα κατά των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας, της κοινωνικής καταστροφής, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της πλήρους υποδούλωσης της πατρίδας μας μέσα από τους επαχθείς όρους των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Καλείται να βάλει τη χώρα σε μια φάση μεγάλων ανατροπών, μεγάλων αλλαγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΚΜ) μετατρέπεται σε ένα μαζικό κίνημα με μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ διότι άσκησε τα προηγούμενα χρόνια την πιο αποφασιστική και συνεπή αντιπολίτευση. Εμπιστεύτηκαν την ενωτική του πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και την πρόταση διακυβέρνησης της αριστεράς.
Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών είναι μεγάλη.
Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε τρόμο και αμηχανία στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας και όχι μόνο.
Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και η δυναμική που αναπτύσσει έχουν…

προκαλέσει πρωτοφανή αντίδραση με μια επίθεση που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση, την παραπληροφόρηση, τον ωμό εκβιασμό του εκλογικού σώματος και τις απαράδεκτες επεμβάσεις των ξένων στην προεκλογική περίοδο (Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρομπάι κ.ά).

Η νέα προεκλογική περίοδος θα είναι πρωτοφανής όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους Έλληνες πολίτες.
Η πορεία όμως για την απαλλαγή της χώρας από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανακοπεί.
Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις αλλαγών.
Το μεγάλο βήμα που έκανε ο ελληνικός λαός πρέπει να ολοκληρωθεί στις εκλογές της 17/6.
Τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα διαχωρισμοί είναι παραπλανητικοί. Το πραγματικό δίλημμα της κάλπης θα πρέπει να είναι: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, συνέχιση της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας ή κυβέρνηση που θα προτάξει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών κι όχι των τοκογλύφων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, να διατηρήσουν αυτή τη μεγάλη συσπείρωση στη δράση και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια.
Να επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την αριστερά, το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας με την ενότητα του λαού που θα μπορέσει να ακυρώσει το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και υποδούλωσης.

Η ελπίδα πρέπει να κερδίσει το φόβο.

Η κοινωνία μπορεί να βαδίσει μπροστά.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ