Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προεκλογική δραστηριότητα υποψηφίων: στην Αλεξάνδρεια μίλησε χθες ο Λ. Τσαβδαρίδης

Στο Cafe Garden στην Αλεξάνδρεια μίλησε εχθές το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Η ομιλία έγινε μπροστά σε αρκετό κόσμο ενώ παρούσα ήταν σχεδόν σύσσωμη η παράταξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. με επικεφαλής τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη.
Ο υποψήφιος στην ομιλία του στάθηκε στο ελπιδοφόρο για την ανάπτυξη προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, στη μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού του προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου στην σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ χαρακτήρισε ως «φιλί στο ΠΑΣΟΚ» κάθε ψήφο που θα φύγει από τη ΝΔ και θα πάει  σε κόμματα που κινούνται στο δεξιό χώρο, «ψαρεύοντας» σε θολά νερά και έχοντας αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές θέσεις. Ειδικές οι αναφορές έκανε ο κ. Τσαβδαρίδης στα αγροτικά ζητήματα, που απασχολούν ιδιαίτερα την περιοχή της Αλεξάνδρειας και ολόκληρης της Ημαθίας. “Για μας ο αγρότης δεν αποτελεί εχθρό και στόχο όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έφθασε στο σημείο να καταγγέλλει τη Ν.Δ. που το 2009 μοίρασε στους αγρότες μας 500 εκ ευρώ, κάνοντας μάλιστα προσπάθεια να τα πάρει πίσω.
Εμείς αντίθετα λέμε πως…

ήταν λάθος που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ξέχασαν την πρωτογενή παραγωγή. Τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους. Ήταν εγκληματικό λάθος! Η Ανάπτυξη της Ελλάδας πρέπει να είναι αληθινή και υγιής, να κάνει τον αγρότη επαγγελματία και επιχειρηματία. Να τον κάνει ανταγωνιστικό. Αυτό το χάος στις τιμές από το χωράφι μέχρι το ράφι πρέπει να σταματήσει. Οι εκβιασμοί από τους μεσάζοντες να πάψουν. Οι αγρότες μας να έχουν πρόσβαση και στις διεθνείς αγορές και στη μεταποίηση. Και να δημιουργηθούν εργοστάσια μεταποίησης στην περιφέρεια. Γνωρίζω ότι σήμερα, πολλοί αγρότες μας δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε πετρέλαιο, ούτε λιπάσματα, ούτε ζωοτροφές. Ούτε καν σπόρους! Γνωρίζω ότι τα χρέη τους πνίγουν. Γνωρίζω ότι τα μεγάλα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας τους δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. Αφού δεν μπορούν ούτε τα δάνειά τους να ξεπληρώσουν. Χώρια που το 70% της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στηνΑγροτική. Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να ανασάνει. Και κυρίως να πάρει ρευστότητα στα χέρια του. Και ασφαλώς πρόνοια για το αγροτικό πετρέλαιο. Αλλά και για τη θέρμανση των ορεινών περιοχών.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους αγρότες της Ημαθίας. Σημαντικές και οι αναφορές του στην κυβερνητική εγκατάλειψη και την υποβάθμιση του δήμου της Αλεξάνδρειας από το ΠΑΣΟΚ. “Τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκε το αγροτικό εισόδημα στην περιοχή, τα καταστήματα κλείνουν συνεχώς, υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ υπολειτουργούν, μειώθηκαν τα δρομολόγια των τρένων, υπηρεσίες όπως η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετακόμισαν στη Βέροια, δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας ως εμπορευτικό. Η πόλη της Αλεξάνδρειας και όλη η Ημαθία μαραζώνει” σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης. Προσωπικές και ανθρώπινες οι αναφορές του κ. Τσαβδαρίδη για τον Λουτρό το χωριό της μητέρας του, όπου και έζησε και πέρασε, όπως χαρακτηριστικά είπε, μερικές από τις ποιο όμορφες στιγμές της ζωής του. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε τη βοήθεια που προσέφερε στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ως βουλευτής την περίοδο 2007-2009. “Τα 2 χρόνια της βουλευτικής μου θητείας λειτούργησα πολιτικό γραφείο στην πόλη σας και εργάσθηκα σκληρά με τους συνεργάτες μου για να λύσω προβλήματα, να ικανοποιήσω αιτήματα. Με τις ίδιες αρχές , το ίδιο μεράκι, με περισσότερη εμπειρία και γνώση θα προσπαθήσω να είμαι αρωγός στα προβλήματά σας στην δυσκολότερη εποχή μετά την μεταπολίτευση που περνάει ο τόπος μας” είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα είμαι ο Λάζαρος που γνωρίσατε. Θα είμαι αυτός που θα διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία, θα αξιοποιήσω κάθε γνωριμία μου και κάθε σχέση μου για το καλό του τόπου μας.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως το αθηνοκεντρικό κράτος μας δεν χαρίζει εύκολα ούτε καν αυτά που δικαιούμαστε. Έχω την διάθεση να ανοίξω πόρτες, να διεκδικήσω και να συγκρουσθώ για το καλό του τόπου μας. Μ΄αυτές τις θέσεις και δεσμεύσεις στέκομαι και πάλι απέναντι σας σ΄αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας και ζητώ την ψήφο σας.Γι΄αυτό βάλτε το όνομα του Λάζαρου σε κάθε σπίτι σε κάθε γειτονιά στην Αλεξάνδρεια και στα δημοτικά διαμερίσματα. Παλέψτε για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»