Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραδοχή ανικανόητας και απόδειξη ατολμίας

Με τίτλο “η απόρρητη έκθεση του Παπαδήμου” βγαίνουν οι δημοσιογράφοι και αναφέρονται στο non paper του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, έχοντας βαλθεί να μας πείσουν ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στη χώρα.
Αυτό το ξέρουμε. Ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Είμαστε η μόνη χώρα που παγκοσμίως (δεν το λέω εγώ, έγκριτος οικονομολόγος το είπε) βάρεσε κανόνι προ διμήνου, το κανόνι ονομάστηκε “selective default” και παρά την ύπαρξή του η χώρα ακόμη χρωστάει.
Με το έγγραφο Παπαδήμου υποτίθεται πως ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Τι έκαναν; ΤΙΠΟΤΕ! Ήταν εμφανέστατα ανίκανοι, κατώτεροι των περιστάσεων στο σύνολό τους, άτολμοι στο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν (για όσα έπραξαν – υπέγραψαν αλλά και για όσα ευαγγελίζονται ότι θα πράξουν) και το μόνο που έκαναν ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση η οποία γίνεται για τη σωτηρία των μαγαζιών που διαχειρίζονται.
Φυσικά το ίδιο αυτό non paper αναδεικνύει και την ανικανότητα του ιδίου του συντάκτη του. Γιατί από τον περασμένο Νοέμβριο έως την ημέρα που παρέδωσε την εξουσία ήταν ο διαχειριστής μια δύσκολης είναι η αλήθεια κατάστασης. Ήταν όμως και αυτός που διαβεβαίωνε ότι με την πιστή τήρηση των (σσ. επαχθών) όρων των Μνημονίων θα υπήρχε μια αχτίδα στο βάθος του τούνελ. Δυστυχώς η μόνη αχτίδα ήταν αυτή των δις των τελευταίων 24ωρων της παραμονής του στην εξουσία, και αφορούσε τραπεζικά ιδρύματα…