Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκινάμε, αλλιώς θα συνεχίσουμε να μετράμε ανοιγμένα σπίτια…

Αρχίσαμε να κινούμαστε και να ενημερώνουμε για την ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας πολιτών που θα προσπαθήσουν να περιορίσουν (ή και να εξαλείψουν αν είναι δυνατόν) τις διαρρήξεις, δια των καθημερινών περιπολιών που θα κάνουν μέσα στο Πλατύ.

Ήδη μέσα σε μόλις 3 μέρες τα είπαμε με πολύ κόσμο, που είναι διατεθειμένος είτε να συμμετάσχει (δια της φυσικής παρουσίας και με τη διάθεση χρόνου και οχήματος) είτε να βοηθήσει όπως αλλιώς μπορεί.
Και θα μιλήσουμε και με άλλους στις μέρες που έρχονται.

Μιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους που μας είπαν “ξεκινήστε τώρα, άμεσα, γιατί δεν πάει άλλο“.

Και αυτό θα κάνουμε. Χωρίς “πεφωτισμένες ηγεσίες”, με μόνη διάθεση να προσφέρουμε στον τόπο αποτελεσματικά – ομαδικά, όλοι μαζί.
Ήδη (από άλλους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή) γίνονται επαφές για αναζήτηση χώρου στον οποίο θα κληθούν να έλθουν όσοι περισσότεροι κάτοικοι γίνεται για μια πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Αν καταστεί δυνατόν θα κληθούν και άνθρωποι από γειτονικές περιοχές ώστε να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους και να μας βοηθήσουν.
Φυσικά τα πάντα θα γίνουν σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, με τις οποίες θα έρθουμε σε επαφή όταν οριστικοποιηθούν κάποια πράγματα.
Περισσότερα θα έχουμε σε νεώτερες αναρτήσεις, ώστε να ενημερωθούν άπαντες, είτε ζουν στο Πλατύ είτε έχουν σπίτια αλλά κατοικούν αλλού.
Στη βράση κολλάει το σίδερο. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να μετράμε ανοιγμένα σπίτια…