Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκάθαροι όσο ποτέ οι "δανειστές"

Άντε να δούμε πότε θα το πάρουμε χαμπάρι πως έτσι όπως πάμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ.

Ούτε με λεονταρισμούς και …πολιτικές καταγγελίες των Μνημονίων θα βρεθεί λύση! 
Έχουμε δυο δρόμους: ή ρήξη και καταγγελία των πάντων (Μνημονίων, δανείων, επαχθών χρεών) ή προσκύνημα και ξεπούλημα.
Μια συνέντευξη που τα λέει όλα έδωσε στον Guardian η διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde.
Με δυο λόγια ανέφερε πως ήρθε η ώρα της αποπληρωμής (από αυτά που κατάλαβα είναι σίγουρο πως ΔΕΝ εννοεί μόνο της αποπληρωμής σε χρήμα αλλά και σε είδος).
Έκανε και ένα κήρυγμα στους Έλληνες γονείς (να πληρώνουν τους φόρους τους και να κοιτάξουν το μέλλον των παιδιών τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη).
Από την άλλη, οι Γερμανοί μιλάνε για πιθανή αναστολή της καταβολής της δόσης του Ιουνίου (αφού ως προς τις “υποχρεώσεις” της χώρας στο εξωτερικό οι …δανειστές-τοκογλύφοι είναι καλυμμένοι, ενώ για το εσωτερικό και την περιβόητη αναθέρμανση της οικονομίας – για την οποία μας έχουν πρήξει οι δυο αρχηγοί των πρώην μεγάλων κομμάτων – δεν τους καίγεται καρφί).
Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει, αυτός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Μόνο εμείς (ως Έλληνες), βασιζόμενοι στις δυνάμεις που η χώρα έχει, θα μας βγάλουμε από την κρίση. Τα υπόλοιπα όλα είναι απλά ένα ξεπούλημα, οι δόσεις είναι μια παράταση χρόνου για όσους την χρειάζονται για να κλείσουν τις δουλειές τους και η συνέχιση της αποδοχής των Μνημονίων οδηγεί στην εξαθλίωση όλων μας…
Η συνέντευξη της Lagarde ΕΔΩ και ΕΔΩ. Δείτε όμως ξανά και το ΑΥΤΟ το βίντεο που το έχουμε ανεβάσει απ΄τον Δεκέμβριο του 2009, για να καταλάβουμε τι γίνεται και τι ακόμη μας περιμένει (χωρίς περιστροφές και χωρίς πολλές-πολλές οικονομικές αναλύσεις. Άλλωστε οι αρχαίοι δεν είχαν άδικο όταν έλεγαν “ουκ εν τω πολλώ το ευ”).