Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μηδαμινό το ενδιαφέρον των Ελλήνων να εργαστούν στις φάρμες

Η προσφορά εργασίας της Ένωσης Νέων Αγροτών ήταν ξεκάθαρη και περιελάμβανε τα εξής:
– Μεροκάματο 23 ευρώ για εξαήμερη εργασία.
– Ασφαλισμένη εργασία με ένσημα ΟΓΑ, εφόσον δεν υπάρχει άλλη ασφάλιση.
– Φαγητό και διαμονή.
– Τετράμηνη διάρκεια εργασίας
Έγινε ολόκληρη καμπάνια για τη γνωστοποίηση του θέματος (δηλαδή της ανάγκης για εργάτες γης) αλλά τελικά δεν ήρθε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. 
Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά, μόλις 19 Έλληνες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εργαστούν στα χωράφια, στη συγκομιδή των ροδακίνων κυρίως. ‘Ετσι οι αγρότες της περιοχής μας (Ημαθία και Πέλλα) θα στραφούν για μια ακόμη χρονιά σε ξένους εργάτες από τη Βαλκανική χερσόνησο.

3 απαντησεις στο “Μηδαμινό το ενδιαφέρον των Ελλήνων να εργαστούν στις φάρμες”

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ!ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΣΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ.ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΑ ΕΜΑΙΛ!!!!!

@υποψιασμένος:
Λάθος μου αλλά έπρεπε να κρατήσω ή να φωτογραφήσω ένα κομμάτι που είχα διαβάσει για το θέμα. Υπήρξε – ίσως όχι όπως θα έπρεπε αλλά υπήρξε – γνωστοποίηση του θέματος.

Παρακαλώ δείξτε μας στοιχεία γι’ αυτή τη μεγάλη “καμπάνια” που αναφέρται πως έγινε.

ούτε καν στην ιστοσελίδα της ΠΕΝΑ δεν φαίνεται να υπάρχει σχετική έκκληση.

Άν ήθελαν Έλληνες εργάτες, θα μπορούσε να είχε μαθευτεί απ’ όλα τα δελτία και τις ιστοσελίδες όπως ακριβώς μαθεύτηκε η μη-προσέλευση Ελλήνων.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.