Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και στο Διάστημα ιδιώτες

Αφού η προσπάθεια να κατακτηθεί η Γη πάει καλά (ας είναι καλά οι κυβερνήσεις που αφήνουν τα πάντα σε καθεστώς ασυδοσίας και τις αγορές να βρουν την …ισορροπία τους!), καιρός ήταν οι ιδιώτες να απλώσουν τα δίχτυα της επιχειρηματικότητας και εκτός πλανήτη.
Χθες εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ ο πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος, το οποίο μετέφερε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εφόδια βάρους 544 κιλών (για τις ανάγκες του πληρώματος του ΔΔΣ).
Οι αμερικανοί (ή μάλλον το αμερικανικό δημόσιο) έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα όσον αφορά τις εκτοξεύσεις σκαφών και όταν παρίσταται ανάγκη τότε απευθύνονται στους Ρώσους (για μεταφορά ατόμων, με κόστος περίπου 60 εκ. δολάρια ανά άτομο) ή και σε ιδιώτες πλέον (για μεταφορά υλικών και αντικειμένων). 
Ήδη στον τομέα των διαστημικών μεταφορών δραστηριοποιούνται 4 εταιρίες, με γνωστότερες τις Space Exploration Technologies (που έκανε τη χθεσινή μεταφορά) και Orbital Sciences Corp (η οποία έχει και αυτή συμβόλαια για μεταφορές προς τον ΔΔΣ για λογαριασμό των Αμερικανών).