Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εκλογές, Ημαθία: ατελείωτη ρουλέτα με τις έδρες

Σε μια ολονύχια ρουλέτα έχει εξελιχθεί το θέμα της κατανομής των 4 εδρών της Ημαθίας, με τη …μπίλια να “κάθεται” μια στη μια μεριά και μια στην άλλη.
Από τις 10.30 χθες βράδυ (που οι έδρες πήγαιναν σε Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜ.ΑΡ) γίνονται συνεχείς …μεταφορές – μετακομίσεις, χάρη στο έκτρωμα που ονομάζεται “εκλογικός νόμος του Προκόπη”.
Υποψήφιοι γίνονται δυνάμει βουλευτές για 1 ώρα και μετά χάνουν την έδρα, κόμματα παίρνουν έδρα και σε 1 ώρα τη χάνουν κ.ο.κ.!!! Τρελά πράγματα που θυμίζουν την εποχή που η Ημαθία είχε βγάλει βουλευτή με ελάχιστους σταυρούς.
Γύρω στις 3.30 έδρα στην Ημαθία είχαν οι ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, περίπου 1 ώρα αργότερα η Χρυσή Αυγή έχανε την έδρα την οποία ελάμβανε η ΝΔ (άρα στις 4.30 είχαμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ), ενώ μόλις ξημέρωσε η έδρα ξαναφεύγει από τη ΝΔ και πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και να ‘χει, μέχρι τώρα έδρα βγάζουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ.
Αλλά αν δεν τελειώσει η ενσωμάτωση όλων των τμημάτων της χώρας (γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν πάλι – αριθμητικά κατά περιφέρεια και συνολικά) στην Ημαθία και στις υπόλοιπες τετραεδρικές ουδείς υποψήφιος δεν είναι δεδομένο αν εκλέγεται ή όχι.