Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυσμενείς εξελίξεις για τη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης προβλέπουν οι έμποροι σε αυτή

Ενώ οι πολιτικοί της Ημαθίας μιλάνε για την αγορά στην Κουλούρα και για τον τρόπο που μπορεί να …αναστηθεί (όλο ξεκινάει και στο τέλος όλο κάτι συμβαίνει και τελικά τα τσιμέντα διαλύονται), στη Θεσσαλονίκη έχει προκύψει ιδιαίτερο πρόβλημα με τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.
Η κρατική ΚΑΘ Α.Ε. αποφάσισε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα του Interreg ΙΙΙ, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονη διακρατική και διασυνοριακή λαχαναγορά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έχουν ξεσηκωθεί, θεωρώντας πως η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΚΑΘ ΑΕ), αντί να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της στη δυτική Θεσσαλονίκη και να ενισχύσει το ρόλο της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης, δημιουργεί μια υποδομή με υπερτοπικό χαρακτήρα στη γειτονική Βουλγαρία, «παίζοντας» με το μέλλον 1.500 εργαζομένων και των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας.
Οι έμποροι μάλιστα κάνουν λόγο για «εθνική προδοσία» (έχουν αναρτήσει και σχετικά πανό στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης), δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή της Βόρειας Ελλάδας διοχετεύεται κυρίως μέσω της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης. «Το κωμικοτραγικό είναι ότι στη μελέτη που έγινε προβλέπονται κονδύλια για την τεχνική υποστήριξη των Βούλγαρων αγροτών. Δηλαδή θέλουν να χάσουν τα ελληνικά προϊόντα ακόμη μια αγορά… Θέλουν να κάνουν τους Βούλγαρους αγρότες ανταγωνιστικούς απέναντί μας και να εισάγουμε μελλοντικά τα προϊόντα τους. Οι ντόπιοι αγρότες θα καταστραφούν», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης Γιάννης Χαραλαμπίδης.
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στον “Αγγελιοφόρο”, ΕΔΩ