Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεν φταίει το σύστημα μόνο! Φταίνε και αυτοί που κινούνται εντός του

Βγήκαν – προεκλογικά – με συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι των επτά μεγαλύτερων διμερών επιμελητηρίων της χώρας (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοσουηδικό & Ελληνο-ολλανδικό Επιμελητήριο) να μας πουν τα αυτονόητα: ότι δηλαδή η χώρα πήγε πίσω επειδή η διακυβέρνησή της δεν ήταν η κατάλληλη από τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία απ΄το 1974 και μετά.
Διαπιστωσάρα που έκαναν οι άνθρωποι…
Πρέπει όμως να παραδεχθούμε πως ορισμένα από αυτά που προτείνουν είναι ορθά, ορθότατα!
Δυο πράγματα όμως προκαλούν ενδιαφέρον: ο χρόνος κατά τον οποίο δόθηκε η συνέντευξη και ένα σημείο των προτάσεων, η δημιουργία δηλαδή ενός “Κέντρου Διακυβέρνησης”, ή να το πούμε καλύτερα η πρόταση για συγκρότηση μίας ομάδας 15-20 στελεχών τα οποία θα έχουν τη γενική εποπτεία ενός Κέντρου Διακυβέρνησης για να επιτευχθεί το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.
Παραμάγαζοδηλαδή, σε μια δημοκρατία. Λες και το κυβερνητικό έργο δεν μπορεί να το εποπτεύσει η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας και θα πρέπει να πληρώνει ο λαός ακόμη 15-20 κηφήνες.
Ας το πάρουμε είδηση: για τις αδυναμίες και την αναποτελεσματικότητα η ευθύνη του ιδίου του συστήματος ανέρχεται το πολύ στο 5%. Το υπόλοιπο 95% της ευθύνης ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που κινούν το σύστημα και κινούνται εντός αυτού. Και αυτοί δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ε, μην ξεχνιόμαστε…