Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βέλγος πρωθυπουργός για την Ελλάδα: "Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή"

Είμαστε το πειραματόζωο όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά όλου του κόσμου.
Είμαστε το “εργαστήριο”, στο οποίο μετρώνται αντιδράσεις, οικονομικά δεδομένα, αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας – αν και κυρίως είμαστε πεδίον δόξης λαμπρόν για τη δράση όλων αυτών που κερδίζουν απίστευτα ποσά από τα δάνεια που μας παραχώρησαν για να μας “σώσουν”, από τα κάθε είδους χρηματιστηριακά προϊόντα, από την βαθειά ύφεση στην οποία έχουμε πέσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Μια από τις φωνές που (προς στιγμή) μας στηρίζουν και αντιτίθενται στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης (των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων, στους οποίους εν ολίγοις λένε “κάντε αυτό που σας λέμε αλλιώς θα γίνεται σαν τους Έλληνες”) και στην επίθεση, είναι αυτή του Βέλγου Πρωθυπουργού Έλιο Ντι Ρούπο.
Στο Βέλγιο ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ κυβέρνηση επί 541 ημέρες και την κατάσταση διαχειρίζονταν υπηρεσιακές κυβερνήσεις μέχρι να βρεθεί σημείο σύγκλησης των κομμάτων (η φωτογραφία στα αριστερά είναι από την ορκομωσία του).
Ο Βέλγος πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν να δώσουν συμβουλές στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Δείτε τη Γερμανία, δύο κόμματα διαπραγματεύτηκαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο Βέλγιο ήταν έξι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κόμματα, χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο” ανέφερε στη συνέντευξή του.