Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απειλούν ότι θα ανασταλεί και η Σένγκεν

Μετά τους σεισμούς, τους λοιμούς και τους καταποντισμούς που θα έρθουν στη χώρα αν διαολοστείλουμε το Μνημόνιο (και μαζί μ’ αυτό και τις πολιτικές που το συνοδεύουν), τώρα μας λένε ότι θα …τελειώσει για εμάς και η Συνθήκη Σένγκεν.
Η αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ” γράφει πως το σενάριο να ανασταλεί η εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν για τους έχοντες ελληνικά διαβατήρια έχει ήδη υποστεί επεξεργασία από ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ή μάλλον να το γράψουμε καλύτερα: θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα άρθα της Συνθήκης Σένγκεν που επιτρέπουν το κλείσιμο των συνόρων και την επαναφορά των ελέγχων σε κάθε σημείο εισόδου σε μια χώρα).
Ας ανασταλεί! Ε και; Σιγά τη διαφορά!
Ζήσαμε στο εξωτερικό κάποια χρόνια και είδαμε και τα 2 σενάρια (με ή χωρίς Σένγκεν): το μόνο που θα έχουμε θα είναι μια ψιλοκαθυστέρηση μόνο στο τελωνείο, δηλαδή όπως παλιά. 
Σιγά τα ωά. 
Όσο για την περιβόητη ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών (που πάνω σε αυτή υποτίθεται πως βασίζεται η Ευρώπη που μας πασσάρουν), τα τελευταία χρόνια το μόνο που μετακινούνταν ελεύθερα ήταν τα κεφάλαια αυτών που τα είχαν στην Ελλάδα και τα πήγαιναν βόλτες ανά τις χώρες της ΕΕ με τελικό προορισμό την Ελβετία!