Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έχει δίκιο ο Κούλης! Απόλυτο δίκιο!!!

Θα είναι μια από τις λίγες φορές που θα δώσω δίκιο στον Κούλη (δεν τον λέω μόνο εγώ έτσι, και ο μπαμπάς του έτσι τον φωνάζει!!).
Ο Κούλης λοιπόν σήμερα το πρωί είπε κάτι προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη και έχει απόλυτο δίκιο: “είστε πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση“.
Πρέπει λοιπόν να κόψουν τις ανοησίες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν τη δύναμη και τα “εργαλεία” που τους έδωσε ο λαός δια της ψήφου του και να προχωρήσουν συνετά.
Γιατί, όσο εύκολα το 5% έφτασε στο 16,78%, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να ξαναγίνει 5%. Κυρίαρχος λαός είναι αυτός, όσο θα αποφασίζει ελεύθερα τόσο θα ανεβοκατεβάζει ποσοστά, κυβερνήσεις, κόμματα. Ίσως και επειδή η εποχή των κομματικών αγκυλώσεων έχει παρέλθει οριστικά.

* πάντως το ότι θα έρχονταν η μέρα που θα “έδινα δίκαιο” στον πολιτικό λόγο του Κούλη, δεν το περίμενα!!! Όμως όταν ο άλλος έχει δίκιο, δεν σε παίρνει να λές τα αντίθετα…

Μία απάντηση στο “Έχει δίκιο ο Κούλης! Απόλυτο δίκιο!!!”

Η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε λοιπόν. Ο Σύριζα ανεδείχθη στον μεγάλο κερδισμένο της περασμένης Κυριακής. Η επιτυχία αυτή σήμερα κινδυνεύει καθώς ο Σύριζα βρίσκεται εκατοστά από το να κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους φιλο-Μνημονιακούς του αντιπάλους προσπαθώντας να κρατά ικανοποιημένους τόσο τις συνιστώσες που κρίνουν ότι η λύση θα δοθεί μέσα στο ευρώ όσο και στις συνιστώσες (και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις εκτός του Σύριζα) που προκρίνουν την έξοδο από το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει με ποιον από τους δύο θα πάει. Και με τους δύο δεν γίνεται. Αν προσπαθήσει να πετύχει την ενότητα της Αριστεράς μη ξεκαθαρίζοντας την θέση του επ΄αυτού, ο Σύριζα να χάσει το τραίνο της ιστορίας, η Αριστερά θα καταβαραθρωθεί (άλλη μια φορά) και η χώρα θα πέσει θύμα ενός θηριώδους λάθους (το οποίο θα προστεθεί στο κτηνώδες λάθος του Μνημονίου). Γ. Βαρουφακης, 10/5/2012

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.