Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Bράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στους τοπικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στους τοπικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Υπατία» και «Καραθεοδωρή» της Α’ Γυμνασίου και στους πανελλαδικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης» και  «Αρχιμήδης».
Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Γεωργία Μπατσαρά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αργύρης Γκαμπέσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Γιώργος Πούλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ημαθίας κ. Νίκος Ρουσάκης.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος  Ημαθίας της EME, θέλοντας να συμβάλει σε μεγαλύτερες διακρίσεις μαθητών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εκτός από τα αναμνηστικά διπλώματα, προσέφερε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια που διακρίθηκε…

και αντίστοιχη οικονομική προσφορά φοίτησης στο 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο. Το σχολείο θα λειτουργήσει φέτος στη Βέροια από 5 μέχρι 11 Αυγούστου και φιλοδοξεί για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους μαθητές που θα το παρακολουθήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες και να συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος (www.emeimathias.gr).
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν αυτή της τιμής που έγινε στο πρόσωπο του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης  τ. καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Ιωαννίνων κ. Θεόδωρου Μπόλη, για την προσφορά του στο Παράρτημα και κατ’ επέκταση στην Ημαθία της ογκωδέστατης ηλεκτρονικής του βιβλιοθήκης, που ξεπερνά τους 30.000 τόμους αλλά και πλήθους εντύπων μαθηματικού περιεχομένου. Όλο αυτό το υλικό τίθεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου γύρω από τα μαθηματικά.
Ο Πρόεδρος, Μιόγλου  Στυλιανός                                     
Ο  Γεν.  Γραμματέας, Παντζαρτζίδης Αναστάσιος