Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Ημαθία: παρουσιάστηκε (επίσημα) το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – δηλώσεις

Μετά από αναμονή αρκετών ωρών και πολλά σενάρια, η ΝΔ ανακοίνωσε τα ανά την επικράτεια ψηφοδέλτια της.

Στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι ακόλουθοι:
Γιαννούτσου Σταυρούλα, ψυχολόγος
Μάμαλης Χρήστος, οικονομολόγος – εφοριακός
Μπατσαρά Γεωργία, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Πατσίκας Ζήσης, οικονομολόγος – δημοσιογράφος
Τσαβδαρίδης Λάζαρος, δικηγόρος
Χαλκίδης Μιχαήλ, εκπαιδευτικός*
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων κάποιοι εκ των υποψηφίων αλλά και ο Κώστας Ζιώγας (που πολλοί ανέμεναν ότι θα ήταν εντός του ψηφοδελτίου) εξέδωσαν δήλωση. Αναλυτικά:
 Ζήσης Πατσίκας:
Ζούμε την πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κομμάτι της κοινωνίας κι εγώ, οργίσθηκα για τον διεθνή εξευτελισμό της πατρίδας, έχασα τον ύπνο μου από την οικονομική αβεβαιότητα, απελπίστηκα για το μέλλον της γενιάς μου.
Μετά το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησα έναν αγώνα χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις, αλλά δίπλα στους ανθρώπους του τόπου μου, κοντά στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Και πάντα κρατώντας «τη μπάλα χαμηλά». Αποφάσισα να κάνω την οργή μου ελπίδα. Να κάνω την αγανάκτησή μου όραμα και σχέδιο για την Ημαθία.
Ο κύβος ερρίφθη.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατεβαίνω υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του και προχώρησε στο πρώτο βήμα για την ανανέωση δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.
Για να ολοκληρωθεί η ανανέωση χρειάζεται η υποστήριξη όλων μας. Εγώ από την πλευρά μου να χαράξω νέο δρόμο στην πολιτική. Δρόμο ευθύ. Δρόμο πρακτικό. Δρόμο ξεκάθαρο. Εσύ από την πλευρά σου να επιλέξεις τους καλύτερους, τους πιο ικανούς, τους πιο εργατικούς.
Τις επόμενες μέρες θα εξελιχθεί μπροστά σου άλλος ένας προεκλογικός αγώνας. Έχεις ζήσει πολλούς. Αυτή τη φορά όμως να είσαι υποψιασμένος. Η πατρίδα και ο τόπος μας δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Δεν ζητούν κούφιες υποσχέσεις, βαρέθηκαν τον παλαιοκομματικό ξύλινο λόγο. Απαιτούν πρόγραμμα και επιχειρήματα. Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Λίγα λόγια και σταράτα.
Άκου, σκέψου, αποφάσισε και οπωσδήποτε ψήφισε.
Η αποχή και η αδιαφορία συμφέρει και δυναμώνει μόνο τους φαύλους, οι οποίοι χαίρονται  όταν λείπεις από την κάλπη. Θα τους κάνεις το χατίρι; Θα επιτρέψεις την πολιτική τους επιβίωση; Θα επιβραβεύσεις την παλαιοκομματική τους νοοτροπία;
Κατεβαίνω υποψήφιος για να κάνω τη φωνή σου φωνή μου. Για να κάνουμε την οργή μας ελπίδα. Όχι με υψηλή κριτική εκ του ασφαλούς, αλλά συντεταγμένα και δημοκρατικά, με ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση μέσα στη Βουλή.
Το ξέρω ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Δεν με τρομάζουν. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την πατρίδα μας. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.
Ζήσης Χ. Πατσίκας
υπ. Βουλευτής Ν. Ημαθίας Ν. Δημοκρατίας
Σταυρούλα Γιαννούτσου:
Με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφια βουλευτής, σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί έναν αγώνα αλλαγής… Αλλαγή της πολιτικής, αλλαγή των πολιτικών, για μια νέα Ελλάδα με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, νέα προοπτική!!!!
Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλω συμμάχους και συναγωνιστές!!!
Με εκτίμηση
Σταυρούλα Γιαννούτσου
Υποψήφια βουλευτής Ημαθίας
της Νέας Δημοκρατίας
Κώστας Ζιώγας:
Στην τελική ευθεία για τις πιο κρίσιμες Εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης, με αίσθημα ευθύνης προς τους Ημαθιώτες και τις Ημαθιώτισσες μετά και την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, δηλώνω παρών και ότι θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τις θέσεις και τις αξίες που πίστευα και πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια.
 Τα κομματικά όργανα και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας με 6 ικανούς και αξιόλογους υποψηφίους. Δική μου προσωπική επιλογή, είναι να θέσω τον εαυτό μου στην πρώτη γραμμή του αγώνα. 
Στηρίζω και συστρατεύομαι στο κάλεσμα της πανστρατιάς που κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Κώστας Ζιώγας 
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
*Ίσως κάποιοι ρωτήσουν γιατί τον Μιχάλη τον Χαλκίδη τον αναφέρουμε ως “εκπαιδευτικό” και όχι ως “βουλευτή” (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.). Είναι απλό: η βουλευτική περίοδος έληξε και άπαντες (θεωρητικά) ξεκινούν από την ίδια βάση – πρακτικά ο Μιχάλης έχει ένα προβάδισμα ως ο πρώτος σε αριθμό ψήφων το 2009 και ως ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος, όμως μπροστά στην κάλπη (πάντοτε θεωρητικά) τα κοντέρ μηδενίζουν και όλοι έναντι των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνονται ως ίσοι. Αυτό σημαίνει ελεύθερη επιλογή και Δημοκρατία.
Άσε που το «βουλευτής» δε σημαίνει τίποτε, δεν αποτελεί επαγγελματική ιδιότητα (εκτός και αν για κάποιους στη Συγγρού είναι – αλλά αυτό θίγει και τους ίδιους τους νυν βουλευτές, νομίζουμε!).