Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρώτοι στην Αμερική, πρώτοι στη Ν. Ζηλανδία;

Ρε μπας κι έχει δίκιο ο Λιακό;;
Οι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία, πριν ακόμα και από τους Μαορί! Τον ισχυρισμό αυτό διατυπώνουν τρεις ερευνητές σε βιβλίο τους που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες.
Το αμφιλεγόμενο βιβλίο, με τίτλο To the End of the Earth (Ως την άκρη του κόσμου) με 378 σελίδες επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Maxwell C Hill, Gary Cook και Noel Hilliam. Σε αυτό το βιβλίο απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Από την άλλη έχουμε την έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή, η οποία αποδεικνύει…

με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Η έρευνα του Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας». Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι τα ταξίδια των Ελλήνων στην Αμερική έγιναν κατά την Εποχή του Χαλκού και σχετίζονταν με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στη λίμνη Superior του Καναδά.