Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΝΤ: "…χρειαζόμαστε ευρείας βάσης και ισχυρή πολιτική στήριξη…"

Όλα τα σημάδια δείχνουν το αναπόφευκτο: ότι θέλουν να μεταθέσουν το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών όσο πιο “πίσω” γίνεται.
Γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – δηλαδή η σωτηρία τους με δημόσιο χρήμα χωρίς αυτές να κρατικοποιηθούν = παραμένοντας στα χέρια όσων τι κατέχουν και σήμερα – στις 20 Απριλίου και να γίνουν εκλογές στις 6 Μαΐου! Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες!!
Όσο για τη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις (απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας “Το Έθνος”), αυτή τα λέει όλα για τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της κατάστασης: «Υπάρχει αβεβαιότητα» όταν διεξάγονται εκλογές σε χώρες όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εγκρίνει προγράμματα, αλλά «αυτό δεν είναι μοναδικό και δεν αφορά (μόνο) την Ελλάδα» είπε.
Επίσης ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το Ταμείο έχει εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ευρείας βάσης και ισχυρή πολιτική στήριξη. Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ήδη υποστήριξαν δημόσια τις πολιτικές του προγράμματος. Οι εκλογές είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί εντολή (εννοεί στην υποστήριξη του λαού προς το πρόγραμμα)“.