Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αρκετά πια με τα κωλόπαιδα!

 
…ήρθε η ώρα για μέτρα προστασίας!
Ούτε σήμερα είχα τη διάθεση να κάνω αναρτήσεις στην Περισκόπηση, για καθαρά προσωπικούς λόγους.
Όμως αναγκάζομαι να το κάνω, γιατί το πράγμα με τις κλοπές και τις διαρρήξεις έχει ξεφύγει ιδιαίτερα (και) στο Πλατύ!
Και μάλιστα θα το κάνω στη γλώσσα που έχω (και έχετε) συνηθίσει, γιατί οι πολλές περιστροφές είναι φτώχεια.
Σήμερα το πρωί (πριν από λίγο) πληροφορήθηκα ότι εχθές, κατά τη στιγμή που στην εκκλησία του χωριού τελούνταν εξόδιος ακολουθία, κάποιοι αληταράδες βρήκαν ευκαιρία να μπουκάρουν σε ένα ακόμη σπίτι του χωριού και να κατακλέψουν. Παρόμοιο περιστατικό είχαμε (εις διπλούν μάλιστα) και την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, πριν 2 βδομάδες.
Προσωπικά εγώ και η Περισκόπηση ως blog προτείνουμε να οργανωθούμε πλέον στο Πλατύ, γιατί το πράγμα παραπάει! Και η πρόταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο που υπάρχει και λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής στο Χαρωπό Σερρών: οι κάτοικοι αποφάσισαν να αναθέσουν σε νέους του χωριού (που στην πλειονότητά τους είναι άνεργοι και με ανάγκες) την φύλαξη του, έναντι συμβολικής αμοιβής.
Έτσι όλη την ημέρα έως τα μεσάνυχτα – που μαζεύονται όλοι στα σπίτια τους- οι νέοι εθελοντές είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητά τους – άοπλοι πάντα, γιατί ΔΕΝ ζούμε στην άγρια Δύση – οργώνουν το χωριό και μόλις δουν κάποια ύποπτη κίνηση ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία. Όλη η ιστορία έχει γίνει αφού έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
Οι εθελοντές ενημερώνονται επίσης από τους κατοίκους αν λείψουν για λίγες ώρες ή για μεγάλο διάστημα, ώστε η φύλαξη να είναι εντονότερη σε συγκεκριμένα σπίτια του χωριού. Οι κάτοικοι «πληρώνουν» τους νέους με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ το μήνα αλλά καλύπτουν και τις βενζίνες τους για τα αυτοκίνητα.
Δυστυχώς η Αστυνομία γενικότερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη φύλαξη συνεχώς, λόγω αδυναμίας σε μέσα και προσωπικό. Η κίνηση που προτείνουμε να γίνει (όπως έγινε και αλλού) ΔΕΝ υποκαθιστά την Αστυνομία! Δεν είμαστε στο Φαρ Ουέστ, ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του.
Αντίθετα βοηθά την Αστυνομία, βοηθώντας και το ίδιο το χωριό. Ειδικά δε στην περιοχή μας, με 2 υποστελεχωμένα Τμήματα, με περιπολικά-σαράβαλα (αν έχετε φίλο αστυνομικό, ρωτήστε τον πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει…) και με μια τεράστια έκταση για να εποπτεύουν, τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς.
Το email το ξέρετε, το κινητό επίσης. Περισσότερα θα πούμε και από κοντά, γιατί δεν σκοπεύω να το αφήσω το θέμα έτσι (ήδη από αύριο θα αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες). Θα έρθουμε σε επαφή, ας οργανωθούμε. Τέτοια προβλήματα λύνονται μόνο μέσα από την ρητή πρόθεση για να λυθούν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και φυσικά με τη συμμετοχή όλων!!

ενημέρωση (16.30) Επειδή είχαμε τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και e-mail, καθώς και αναδημοσιεύσεις από τοπικά blogs και όχι μόνο (και για αυτό τους ευχαριστούμε, αν και αυτό δυστυχώς αναδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και τεράστιο σε κάθε γωνιά της χώρας) να διευκρινίσουμε κάτι: οι “σωτήρες” ας κάτσουν μακριά!! 
Μακριά, ειδικά οι πολιτικοί “σωτήρες” οποιασδήποτε αριστερο-κεντρο-δεξιάς πολυκατοικίας ή υπογείου, οποιουδήποτε χρώματος, εμβλήματος και ιδεολογίας, που παρουσιάζονται (είτε μεμονωμένα είτε σαν ομάδα) σε διάφορα μέρη όταν υπάρχει πρόβλημα και λένε πως ΘΑ να βοηθήσουν με αντάλλαγμα την ψήφο μας την άλλη Κυριακή. Τα χωριά και οι γειτονιές των πόλεων ΔΕΝ χρειάζονται τη “βοήθεια” κανενός. 
Η σκεπτόμενη κοινωνία σας έχει ξεπεράσει και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!!!
Οι οργανωμένες κοινότητες θα τη βρουν τη λύση και στο θέμα αυτό (αλλά και στο θέμα της υποτιθέμενης γενικότερης ακυβερνησίας του τόπου, για τον …επερχόμενο “κίνδυνο” της οποίας μας “εγκαλείτε” καθημερινά).
Αρκετά μας “βοηθήσατε” τόσα χρόνια. Τραβάτε εσείς το δρόμο σας και εμείς το δικό μας πλέον και την Κυριακή το βράδυ κλειστείτε μέσα στα μαγαζάκια σας για να κάνετε ταμείο…